Окупанти з літака обстріляли автоколону з цивільними на Херсонщині. Загинули 5 людей

1825 0
Ще п’ятеро людей зазнали поранень.
Фото ілюстративне: з обстрілу Харківщини 25 вересня, СБУ

Фото ілюстративне: з обстрілу Харківщини 25 вересня, СБУ

7 жовтня близько 8 ранку російські військові із літака обстріляли колону цивільних авто в Херсонській області. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ряд джерел. 

«Стало відомо, що 7 жовтня близько 8 ранку російські військові із літака обстріляли автоколону з мирних громадян на Херсонщині. Люди стояли в черзі на понтонну переправу на лівий берег річки Дніпро біля Дар’ївського мосту», – зауважив омбудсмен Дмитро Лубінець. 

Читайте також: Вибух на Кримському мосту вплине на підтримку рф своїх сил на півдні України, – розвідка Британії

Водночас прес-офіцер поліції Херсонської області Андрій Кований розповів: «Зі слів очевидців, люди почули звук літака в повітрі та побачили, як він при розвороті зробив випуск снарядів. Внаслідок обстрілу відбулося пряме влучання невстановленого снаряда, ймовірно, ракети, в мікроавтобус, де загинуло щонайменше п’ятеро людей та п’ятеро зазнали поранень».

Інформацію про кількість загиблих та поранених досі встановлюють.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня російські війська атакували ракетами Запоріжжя. Постраждали багатоквартирні будинки та вулиці приватного сектору міста. Наразі відомо про 17 загиблих.

Софіко Векуа
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!