ООН допомагатиме виплатами для переселенців. В Україні запускають ще дві програми

1812 0
Також продовольча програма ОНН допоможе з харчуванням для переселенців у Львові, які житимуть у модульних будинках.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

В Україні спільно з Організацією об’єднаних націй запускають ще дві програми виплат для внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, діятиме продовольча програма та програма допомоги малозабезпечним пенсіонерам з числа переселенців. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: У Львові шукають волонтерів, які б допомогли прибрати будинки для вимушених переселенців 

«Вимушені переселенці, які потребують додаткового захисту, будуть отримувати по 2200 грн кожен місяць на кожного члена родини. Ці кошти Всесвітня продовольча програма ООН буде платити протягом 3-х місяців», – сказав глава уряду.

Друга програма стосується допомоги малозабезпеченим пенсіонерам із числа вимушених переселенців. Управління Верховного комісара ООН у справах біженців додатково виплачуватиме їм також по 2 200 грн. Виплатами від донорів, зі слів Шмигаля, планують охопити близько 700 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що продовольча програма ООН також забезпечить харчування евакуйованих українців, які житимуть у модульних будиночках.

«Всесвітня продовольча програма ООН допоможе забезпечувати харчуванням евакуйованих українців, які житимуть у контейнерних містечках. Важливо, що продукти для приготування їжі купуватимуть у місцевих виробників. Таким чином зможемо підтримати локальний бізнес. Тимчасові містечка облаштовують у 3 районах. У них житиме близько тисячі людей», – написав Садовий у Facebook.

Читайте також: На Львівщині планують викупляти житло в забудовників для вимушених переселенців

Облаштувати модульні будиночки, в тому числі меблями та санвузлами, для переселенців у Львові допоміг уряд Польщі.

Нагадаємо, що у Львові 7 квітня розпочали облаштовувати перше контейнерне містечко для тимчасового перебування українців, які змушені евакуюватись із гарячих точок. Наразі тут встановлять 70 житлових контейнерів, у яких зможуть жити понад 350 людей. В одному будиночку можуть жити 2-4 людини. Всередині є меблі, світло, тепло. Санвузли та їдальня будуть розташовані на території містечка.

Також найближчими днями у Львові почнуть будувати двоповерхові дерев'яні будиночки для переселенців, зокрема для матерів та жінок, які очікують на народження дітей. Будуватимуть дерев’яні будиночки за кошти Червоного хреста, ЮНІСЕФУ, ООН. Таке житло, зокрема, з'явиться на Тракті Глинянському.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!