Особливий Великдень-2020. Усе, що стосується відзначення цьогоріч і трохи спогадів

3166 0
А також – душевних розмов та народних традицій.
Фото: За Збручем

Фото: За Збручем

Україна уперше святкуватиме Воскресіння Христове в умовах карантину та самоізоляції. Але це не має стати завадою, щоб відчути дух свята та єднання. Tvoemisto.tv пропонує вам підбірку корисних матеріалів про Великдень у 2020 році, а також кілька спогадів із святкувань минулих років та душевних розмов до свята.

Із розкладом Великодніх богослужінь та освячення великодніх кошиків онлайн від храмів УГКЦ та ПЦУ можна ознайомитись за посиланням. Поради про те, як освятити паску вдома, від ПЦУ є тут, а від УГКЦ – тут і тут.

Також пропонуємо подивитись відео, як сьогодні у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов благодатний вогонь.

Великодні поезії від українських поетів – Сергія Жадана, Ігоря Римарука та інших, які записали студенти УКУ, можна подивитись тут.

Знайти перелік сервісів та додатків, які допоможуть організувати родинну зустріч онлайн, можна за посиланням. А також запрошуємо долучитись до святкування Великодня онлайн разом із медіа-хабом Твоє місто. О 16:00 19 квітня розпочнемо ефір наживо, створюючи віртуальний Гай.

Також пропонуємо прочитати інтерв'ю про святкування Великодня в умовах карантину із отцем УГКЦ Павлом Дроздяком. А за цим посиланням ви знайдете душевну розмову про значення Великодня із отцем Ростиславом Пендюком.

А розповідь етнолога про те, як Великдень в Україні святкували колись в давнину, можна знайти тут.

Про унікальні писанки від львівського митця Остапа Лозинського читайте за цим посиланням.

Раритетні відео про те, як у Львові колись святкували Великдень можна знайти тут.

Редакція медіа-хабу Твоє місто бажає вам радісного Великодня і продовжує працювати для вас. Залишайтесь вдома і святкуйте Воскресіння.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!