Ожеледиця та дощі. Якою завтра буде погода у Львові

854 0
Погоду визначатиме проходження атмосферних фронтів від циклону з центром над країнами Балтії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Завтра, 12 грудня, у Львові очікують мокрий сніг, дощ та мокрий сніг. Про це повідомили у Львівському гідрометцентрі.  

«Хмарно з проясненнями. Часом дощ та мокрий сніг. Вночі та вранці слабкий туман, ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 9 – 14 м/с. Температура вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 0 – 5° тепла», – йдеться у повідомленні синоптиків.

Погоду у місті визначатиме проходження атмосферних фронтів від циклону з центром над країнами Балтії.

Як уберегтися від травм:

  • носіть взуття з протектором для кращого зчеплення з поверхнею землі, фахівці також радять взуття з підошвою з мікропористої чи іншої м’якої основи та без великих каблуків.

  • літнім людям варто при ходьбі використовувати палиці або хоча б одну палицю для кращої стійкості.

  • прогулянки для вагітних жінок в ожеледицю без супроводу є небезпечні, також не варто без потреби виходити на вулицю, якщо ви захворіли або відчуваєте слабкість

  • придбайте «льодоступи» та надягайте їх на підошви та каблуки вашого взуття або зробіть подібний захист власноруч: наклейте двосторонню липку стрічку на суху підошву і каблук (хрест-навхрест або східцем) і перед виходом натріть її піском.

  • при ходьбі по слизькій поверхні руки повинні бути вільні для балансування, краще не тримати їх в кишенях, а також не нести сумки в руках. Оптимальний варіант в такому випадку – рюкзак.

  • обходьте металеві кришки люків, адже вони, як правило, покриті льодом (крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що також дуже небезпечно)

  • тримайтеся якомога далі від будинків – ближче до середини тротуару. Взимку, особливо в містах, дуже небезпечними є бурульки,

  • будьте особливо уважні, коли переходите дорогу під час снігопаду та в ожеледицю (пам'ятайте, що за умов ожеледиці значно збільшується гальмівний шлях автотранспорту)

  • не поспішати і, не робити великих кроків, оскільки так зменшується стійкість і збільшується ймовірність послизнутись.

Читайте також: Небезпечний холод. Судинний хірург – про те, чи варто взимку носити шапку

Нагадаємо, що зима принесла львів'янам не лише сніг, але й численні переломи та забої. З початком рясних снігопадів і морозів у місті почастішали випадки вуличного травматизму. Зокрема, через те, що не всі вулиці належно посипані сумішами. Tvoemisto.tv відвідало лікарню св. Луки, поспілкувалося з пацієнтами та лікарями про те, чому травмуються люди та як можна цьому зарадити у матеріалі.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!