Перед початком навчального року в Україні повністю вакцинували лише 29% колективів шкіл

1008 0
До цього в МОН зазначали, що в разі посилення карантину працювати будуть тільки ті школи, де щеплені 80% вчителів.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

В Україні перед початком навчального року повністю вакциновані від Covid-19 29% колективів шкіл. Ще 23% вакциновані однією дозою. Про це в ефірі Громадського радіо повідомив начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти й науки України Юрій Кононенко.

Примусового вакцинування для працівниць та працівників шкіл немає. Так само ані діти, ані освітяни не муситимуть робити тест на коронавірус.

Читайте також: У МОЗ не бачать підстав для того, щоб не допускати в школу невакцинованих вчителів

«Ми починаємо роботу у звичайному режимі: з масковим режимом та дотримання соціальної дистанції. Станом на 27 серпня повністю вакциновані близько 185 тисяч освітян – це 29%. І 23% – ще 145,5 тисяч людей – провакциновані однією дозою», – розповідає Кононенко.

У Міносвіти такі показники вважають успішними та запевняють, що працюють над тим, аби збільшувати їх.

«Працюємо над пропагуванням, над тим, щоб усі працівники та працівниці мали доступ до вакцини. Обов’язкової умови бути вакцинованими для початку роботу немає. Законодавство передбачає, що потреба у вакцинації 80% колективу шкіл вимагатиметься для очного навчання, якщо заклад буде у помаранчевій зоні. В іншому випадку школи працюватимуть дистанційно. Нині усі заклади освіти в Україні у зеленій зоні», – сказав він.

Читайте також: МОЗ хоче винагороджувати сімейних лікарів за високий темп вакцинації 

Нагадаємо, напередодні в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що в разі посилення карантин, працювати будуть лише ті школи, де щеплені 80% вчителів. Водночас головний державний санітарний лікар Ігор Кузін сказав, що юридичних підстав аби не допускати невакциновану від коронавірусу людину до роботи немає. Він зазначив, що кожен вчитель і лікар – працівник критичної інфраструктури і має подавати правильний приклад, і це слід розуміти.

Додамо, що вчителі були в другій черзі на вакцинацію, згідно з дорожньою картою щеплень від МОЗ. Працівників галузі освіти щеплювали препаратом від коронавірусу виробництва Pfizer. У МОН також думали про те, аби ввести для вчителів обов'язкову вакцинацію від коронавірусу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!