Київ

Під Києвом будують інклюзивне житло для військових з інвалідністю

392 0
Заселити перших мешканців планують наприкінці травня-початку червня
Фото: КОВА

Фото: КОВА

У Київській області за кошти благодійників будують інклюзивний житловий комплекс для військових з інвалідністю. Планують звести 56 приватних будинків. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

За словами очільника КОВА Руслана Кравченка, комплекс почали будувати у жовтні. Заселити перших мешканців планують наприкінці травня-початку червня. Це військові з родинами, які втратили житло внаслідок бойових дій, або ж їхні оселі розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Родини житимуть у будинках площею 80 квадратних метрів. В оселях зроблять ремонт, встановлять кухонні меблі та облаштують ванну і санвузол. Кожне помешкання матиме простору терасу для відпочинку, а також земельну ділянку 4-5 соток.

«Облаштують всі необхідні комунікації: воду, електрику, газ, каналізацію. Комплекс, розташований у хвойному лісі на березі озера. Враховано все, щоб люди з інвалідністю почувалися комфортно. Тротуари та проїзди облаштовані так, щоб його мешканці легко пересувалися містечком», — сказав Кравченко.

Для реабілітації військових також облаштують абмулаторію та велику зону відпочинку: сквер, спортивні майданчики, спеціально облаштовані місця для барбекю, дитячі майданчики. Будують і власне протирадіаційне укриття мінімум на 100 людей.

Дітей військових до найближчих шкіл та садочків відвозитиме спеціальний автобус. Його також закуплять благодійники.

Очільник КОВА нагадав, що на Київщині торік за рахунок субвенції з державного бюджету 271 ветеран та члени сімей загиблих отримали компенсацію на придбання житла. Загальна сума — понад 600 млн грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!