Підрядника, який має запустити е-квиток у Львові, оголосять у грудні

2236 0
Очікують, що компанії внесуть правки в документи впродовж тижня, після чого ЄБРР зможе обрати переможця.
ілюстративне фото: UA: Суспільне

ілюстративне фото: UA: Суспільне

Підписати договір із компанією-підрядником, яка має впроваджувати е-квиток у Львові, мають до 20 грудня. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив депутат ЛМР Валерій Веремчук.

Читайте також: Фінішна пряма. Найважливіше про впровадження е-квитка у Львові

До останнього етапу пройшли два консорціуми: естонський Ridango&Datel та чесько-український Mikroelektronika&Softserve. До обох компаній були значні зауваження через неточності при заповнені документів. Їх пообіцяли виправити за тиждень. Після цього консультанти мають підготувати ЄББР звіт, за яким банк визначить підрядника.

За словами депутата, після тривалої перерви у Львові відновили діяльність робочої групи щодо впровадження е-квитка, яка засідала 5 листопада. Додамо, що про відновлення діяльності робочої групи щодо е-квитка йшлося під час дискусії Tvoemisto.tv, організованої в межах проєкту «Рік комфортного пересування». Тоді інший депутат ЛМР Олег Береза зазначав, що робочу групу потрібно відновити тому, що місто використовує кредитні кошти, які віддаватимуть із міського бюджету, тож львів’яни мають право знати, на якому етапі перебуває впровадження електронного квитка.

Читайте також: Перезавантаження громадського транспорту. Що (не)змінить е-квиток у Львові

Нагадаємо, що запровадити е-квиток у львівському транспорті намагалися ще у 2012 році. Тоді для цього навіть знайшли латвійську компанію-інвестора «Ригас-Карте», з якою мали б створити спільне підприємство, але цього так і не зробили.

Новий етап роботи над е-квитком розпочали у 2015 році, коли підписали меморандум із ЄБРР. У серпні 2017 року ЛКП «Львівавтодор» підписав кредитну угоду та оформив фінансування. Від тоді тривали тендерні процедури. Весь громадський транспорт має перейти на е-квиток орієнтовно у січні-травні 2020 року. Е-квиток у Львові називатиметься «Леокарт» та коштуватиме у межах 400 грн на місяць. Оголосити переможця тендеру обіцяли ще на початку жовтня, втім через помилки у документації з ним не можуть визначитись і досі.

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!