Київ

Поліцейський, якого визнали винним у вбивстві Тлявова, вимагає виправдання

794 0
Фігурант також оскаржує рішення суду про виплату компенсації родині вбитого хлопчика
Іван Приходько. Фото: Суспільне

Іван Приходько. Фото: Суспільне

Адвокат колишнього поліцейського Івана Приходька, якого переяславський суд засудив до 4 років позбавлення волі за незаконне зберігання патронів та вбивство з необережності 5-річного Кирила Тлявова оскаржує вирок. Він вимагатиме виправдання. Про це розказав захисник Івана Приходька Віктор Чевгуз, пише Суспільне.

«Будемо вимагати повного виправдання. Провина у необережному вбивстві не встановлена, ми не знаємо хто вбив. Щодо патронів — там недопустимі докази, все сфальшовано, а самі патронів, які нібито у нього вилучили – вони зникли» – сказав адвокат.

Патрони, що зникли правоохоронці вилучили в Приходька під час обшуків. Однак пізніше цей доказ зник. Через це Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило провадження, яке безрезультатно розслідують кілька років.

Окрім вироку за зберігання набоїв та вбивство, суд також призначив Приходьку виплатити понад мільйон гривень моральної компенсації родині Тлявових та понад 130 тисяч гривень на користь держави. Це захист Івана Приходька також оскаржує. Сам Приходько заявляв, що вирок несправедливий: «Бо відсидіти мають всі».

Прокуратура, адвокати родини Тлявових та захисники інших обвинувачених апеляції поки не подали. На це сторони мають ще 5 днів.

Нагадаємо, 2 червня 2019 року двом працівникам патрульної поліції повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 128 КК України - необережне тяжке тілесне ушкодження, скоєне за попередньою змовою групою осіб.

Правоохоронці встановили, що ці працівники патрульної поліції 31 травня 2019 року в Переяславі під час відпочинку вживали спиртні напої, потім домовилися постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах. Унаслідок пострілів влучили в малолітнього хлопчика, який перебував на дитячому майданчику.

Увечері 3 червня хлопчик помер у лікарні. Після смерті дитини справу перекваліфікували на умисне вбивство. Поліцейських арештували на 2 місяці без права внесення застави.

22 грудня 2022 року Приходька звільнили з-під варти через рішення Європейського суду з прав людини та призначили компенсацію у понад 9000 тисяч євро. 

25 травня 2023 року Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд ухвалив вирок у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова у Переяславі. Експоліцейський Іван Приходько отримав 4 роки ув’язнення, 3,5 з яких він вже відсидів у СІЗО. Іншому правоохоронцю Володимиру Петровцю присудили 4 роки ув’язнення за незаконне поводження зі зброєю, але замінили умовним терміном на 2 роки. Ще двох фігурантів справи - Станіслава Петровця і Дмитра Кривошея, яких звинувачували в хуліганстві, - суд виправдав.

Прокуратура Київщини заявила, що оскаржуватиме вирок суду

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!