На Київщині виявили вже понад тисячу тіл мирних жителів. Більшість – застрелили

1504 0
Росіяни вбивали їх з кулеметів, снайперської гвинтівки чи автоматів.
Фото: Поліція Київської області

Фото: Поліція Київської області

У Київській області правоохоронці виявили тіла 1 084 загиблих цивільних людей. Більшість з них застрелили зі снайперської гвинтівки, автомата чи кулеметів. Про це повідомляє начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

«Зараз кількість тіл загиблих становить 1 084, яких оглянули слідчі і вивезли до судово-медичних установ. Це – цивільні люди, які не мали відношення ні до територіальної оборони, ні до інших військових формувань. Переважна більшість – від 50% до 75% – вбиті зі стрілецької зброї. Це або кулемет, або снайперська гвинтівка, або автомат, в залежності від населеного пункту», – каже він. 

Крім того, не встановленими залишаються понад 300 загиблих. 

Читайте також: Кремль планував створити концтабори для українців у Сибіру, – Данілов 

Водночас Нєбитов закликає громадян не чекати та повідомляти інформацію про зниклих безвісти людей на лінію 102. Наразі, за його словами, навантаження на операторів поліції Київської області зросло вдвічі і становить 17 викликів за годину, тобто один виклик на три хвилини. 

Нагадаємо, 20 квітня на території селища Бородянки виявили два місця поховання мирних громадян, яких вбили російські окупанти. У деяких із загиблих знайшли ознаки катувань. Іще 2 квітня всю Київську область, яка практично з 24 лютого стала одним з епіцентів протистояння з російськими окупантами, звільнили від загарбників. Згодом стало відомо про масові вчинки антилюдяності щодо мирних громадян України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!