Київ

Поліція встановила особи ще двох росіян, які катували жителів Київщини під час окупації

521 0
Росіян судитимуть за порушення законів та звичаїв війни.

Правоохоронці встановили особи двох російських військових, які катували цивільних мешканців села Здвижівка під час окупації Київщини 2022 року. Про це повідомляє Національна поліція України.

За даними слідства, під час окупації Бучанського району росіяни потрапили під артилерійський обстріл Збройних сил України. Тоді солдати РФ активно почали шукати навідників серед цивільного населення. Так вони затримали чотирьох мешканців села Здвижівка.

Жоден із бранців не мав зброї, але в одного з чоловіків окупанти знайшли фото російської військової техніки, зроблене за три тижні до обстрілу. Це стало приводом для допиту заручників.

Людей вивезли на околицю селища, де їх понад добу утримували в холодному сараї й били, вимагаючи зізнатися, хто з них "навідник". Одного з полонених вивезли в ліс, де його облили бензином, погрожуючи спалити. Також росіяни стріляли з автоматів, імітуючи страту заручника.

У грудні 2023 року поліцейські встановили ім'я командира спецзагону "ОМОН" із Красноярського краю РФ, який віддавав накази про викрадення і катування мешканців Здвижівки.

Тепер слідчі встановили виконавців репресій над цивільними: 49-річного заступника командира та 32-річного бійця 2-ї роти ОМОНу Національної гвардії РФ по Красноярському краю.

За фактами знущань над мирними жителями російським військовим повідомили про підозру за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, російського військовослужбовця, який вбив пострілами у спину двох мирних мешканців біля села Мрія на Київщині, визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни і засуджено до довічного ув'язнення.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!