Позачергові парламентські вибори в Україні відбудуться влітку

2309 0
За словами президента, у суспільстві фактично немає довіри до чинного парламенту.
Фото: 5 канал

Фото: 5 канал

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня 2019 року. Про це йдеться на сайті глави держави.

Читайте також: Чи може Володимир Зеленський розпустити Верховну Раду достроково і до чого тут Конституційний Суд

Крім цього, в указі достроково припиняють повноваження Верховної Ради України восьмого скликання. 

Додамо, що згідно з ст. 77 Позачергові вибори до Верховної Ради України призначає президент, їх проводять у період 60 днів із дня опублікування рішення про дострокове припинення повноважень парламенту, посилаючись на відсутність більшості в коаліції та низьку довіру населення до чинного парламенту.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv науковий консультант з правових питань Центру Разумкова Віктор Мусіяка, якщо виникне спір, то обидві сторони мають доводити свою позицію у Конституційному суді.

«Президент має доводити, що немає коаліції, а Верховна Рада на чолі з головою – що у ній є коаліція, яка припинила своє існування тільки з моменту виходу "Народного фронту". Така диспозиція», – говорить Віктор Мусіяка.

Читайте також: У своїй інавгураційній промові Зеленський згадав Львів. Повний текст

Нагадаємо, вчора новообраний президент Володимир Зеленський під час своєї інавгураційної промови заявив, що розпускає Верховну Раду, а також закликав звільнитись голову СБУ, головного прокурора та міністра оборони і подати у відставку Кабмін. Того ж дня про звільнення повідомили керівник СБУ Василь Грицак, міністр оборони Степан Полторак та прем’єр-міністр Володимир Гройсман.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!