Київ

Пожежа, обірвані лінії електропередач і падіння труби котельні. Наслідки грози на Київщині

530 0
Відновити електропостачання планують до кінця дня
Фото: НПУ

Фото: НПУ

Внаслідок нічної негоди на Київщині пошкоджено 132 лінії електропередачі, впала труба котельні і  сталася пожежа у нежитловому будинку

Як повідомив начальник головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов, 6 липня у Борисполі під час грози через пориви вітру впала труба в одній із котелень.

У ДТЕК повідомили, що шквальний вітер, грозовий фронт та блискавки з сильним дощем з 6 липня призвели до масових відключень в Київській області. Вимикались 132 лінії, 2978 трансформаторних підстанцій. Через це без світла були 101 населений пункт повністю та 163 – частково. Найбільше постраждалі від негоди Бориспільський, Вишгородський та Бучанський регіони.

Наші спеціалісти почали усувати аварії відразу після перших відключень. До оперативної ліквідації аварій задіяні 152 бригади у складі 511 спеціалістів, працює 230 одиниць спецтехніки. Роботи ускладнені великою кількістю обривів через падіння дерев.

Станом на 9 ранку залишаються ще відключеними 62 лінії, 1158 трансформаторних підстанцій. Знеструмлені 44 населених пункти повністю, 45 – частково. Без світла 43 000 родин. Завершити відновлювальні роботи планують 7 липня до кінця дня, якщо погодні умови не погіршуватимуться.

Також відомо, що в Ірпені блискавка влучила у нежитлове приміщення, воно загорілося.

До 22:36 загоряння вдалося локалізувати та ліквідувати.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!