Пожежі сухої трави та прихисток переселенців. Як минула доба на Львівщині

1493 0
Головні події минулої доби у Львівській області.
Фото: slovoidilo

Фото: slovoidilo

Сирени. На Львівщині протягом останньої доби та ночі жодного разу не лунала сирена про повітряну тривогу. Про це повідомляє очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Пожежі. Лише за минулу добу на Львівщині згорів понад 31 гектар через паління сухої трави. Підрозділи ДСНС 78 разів виїжджали на гасіння пожеж сухостою. Паліїв просять не робити диверсії в тилу та перестати спалювати суху траву.

Читайте також: Як львівський бізнес допомагає армії та переселенцям

Переселенці. За добу прийняли і розселили ще 7 800 людей, які були вимушені покинути свій дім. Це на 1300 осіб більше, ніж минулої доби. Від 24 лютого, за офіційними даними, на Львівщині надали прихисток майже 239 тисячам переселенців.

За словами Козицького, є ще 18 тисяч облаштованих ліжкомісць у державних та комунальних закладах, 600 одиниць – у приватній сфері.

Гуманітарна допомога. Із польських міст Переворських та Ряшів розвантажили 8 фур з гуманітарною допомогою. Також отримали допомогу від товариства Червоного Хреста. До Охтирки відправили 2 вагони харчів, засобів гігієни, одягу та медикаментів.

Читайте також: На війні з окупантами загинув підполковник Нацгвардії зі Львівщини

Черги на кордонах. Кордон на пунктах пропуску у Львівській області перетнули 21 тисяча людей. Великі черги не утворюються. Від початку повномасштабного вторгнення через переходи на Львівщині за кордон виїхали 1 мільйон 222 тисячі людей.

Диверсії. Що стосується підозрілих людей та об’єктів, то поліція опрацювала 1653 звернення від громадян.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!