Проект будівництва багатоповерхівки біля львівського медуніверситету заморозили

3957 0
Медичний університет та громадськість висунули багато зауважень щодо можливого будівництва житла біля корпусу ЛНМУ імені Данила Галицького.
Візуалізація: авторський колектив ДПТ

Візуалізація: авторський колектив ДПТ

ДП «Містопроект» своїм листом відкликав проект детального плану території та відправив на доопрацювання. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

«Враховуючи, що була велика кількість зауважень від громадськості, вирішили відмовитись від цього проекту. Фактично, зараз будь-які дії на тій території заморожені», – зазначив Юліан Чаплінський.

За його словами, таке рішення прийняли після громадських слухань щодо проекту будівництва багатоповерхового житлового будинку біля одного з корпусів медичного університету на вулиці Пекарській, які завершились 23 серпня.

Читайте також: Коли приміщення – все, а пацієнт – ніхто

Нагадаємо, у Львові на вулиці Пекарській поблизу корпусу Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького гаражний кооператив «Під горою медик» хотів побудувати шестиповерховий житловий будинок. Орієнтовно в ньому буде 48 квартир на 160 мешканців.

На громадських слуханнях викладацький колектив університету виступив проти сусідства з новобудовою. Проректор із науково-педагогічної роботи вишу Анатолій Магльований зазначив, що жодної згоди на зміну цільового призначення ділянки проектованої території – із зони Г-3 (зона вищих навчальних закладів) на зону Ж-2 (зона малоповерхової житлової забудови) – університет не надавав і не планує цього робити.

Читайте також: Став, дитсадок і новобудови. Як може змінитися вулиця Вітовського. Візуалізація

Директором кооперативу є Роман Оліярник. Він був помічником двох нардепів 7-го скликання Верховної ради від ВО «Свобода» – Маркіяна Лопачака та Олега Махніцького. Останній, до слова, з 24 лютого по 18 червня 2014 року, виконував обов'язки Генерального прокурора України. Маркіян Лопачак нині є депутатом Львівської міської ради. Також свого часу Роман Оліярник працював керівником відділу правового забезпечення роботи виконавчих органів Львівської міської ради.

Назар Притула,

візуалізація надана авторами ДПТ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!