Київ

Радянську зірку з обеліска на Галицькій площі в Києві передали до музею

713 0
Зірку знімали частинами з висоти 42 метри
Фото: КП "Київблагоустрій"

Фото: КП "Київблагоустрій"

Радянську зірку, яку 4 листопада зняли з обеліска на Галицькій площі в Києві (колишня площа Перемоги), передали на зберігання до Державного музею авіації України ім. О.К. Антонова. Про це повідомляє «Київблагоустрій».

Там зазначили, що бригада демонтажників підприємства провела «надскладну» роботу з очищення обеліска на честь міста-героя Києва від радянської символіки.

«Складність робіт полягала в тому, що конструкція досить об'ємна (близько 3 метрів висотою) та важить близько трьох тонн», — уточнили у «Київблагоустрої».

Зірку знімали частинами з висоти 42 метри. Для демонтажу використали спецтехніку. Комунальники також заручилися підтримкою рятувальників ДСНС.

Роботи на верхівці монумента тривали весь день. Зрештою демонтовані елементи радянської символіки перевезли на майданчик для зберігання Державного музею авіації України ім. О.К. Антонова.

Декомунізацію обеліска здійснили на виконання доручення Департаменту територіального контролю КМДА.

Нагадаємо, у Києві знову розмалювали пам’ятники Щорсу та Пушкіну закликами знести їх. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!