Ракети, що влучили в аеропорт у Вінниці, запускали з корабля РФ у Чорному морі

1914 0
Однак траса запуску ракет по Вінниці справді пролягала над Придністров’ям.
Фото: Facebook Сергія Моргунова

Фото: Facebook Сергія Моргунова

Вісім ракет, які влучили у цивільний аеропорт у Вінниці, запускали не з окупованого росіянами Придністров’я, а з акваторії Чорного моря. Інформація, яку раніше повідомляли, про те, що ракети були випущені з окупованої частини Молдови, є помилковою. Про це заявили у міністерстві оборони Молдови, пише «Європейська правда».

Читайте також: «Теж хочете, щоб нас повільно убивали». Зеленський закликав світ негайно закрити небо над Україною

«Міністерство оборони Республіки Молдова заперечує запуск ракет, що влучили по аеропорту Вінниці, з придністровської території на територію України», – йдеться у заяві.

Це також виданню підтвердили співрозмовники у керівництві Молдови, які вивчали інформацію з цього приводу.

«Жодного типу крилатих ракет на території Придністров’я ніколи не було. У Придністров’ї є лише установки залпового вогню "Град" з дальністю стрільби 20 км», – зазначив співрозмовник.

Представники Молдови переконані, що запуск ракет здійснений з російських кораблів у Чорному морі. Це відповідає дальності, зокрема, ракет «Іскандер». Однак зазначається, що траса запуску ракет по Вінниці справді пролягала над Придністров’ям, яке окуповане Росією з 1992 року.

Нагадаємо, сьогодні російські ракети обстріляли аеропорт та військовий об'єкт у Вінниці. Будівлю аеропорта повністю зруйновано. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!