Що буде з маршрутками у Львові та як відновлюють зруйновані ракетами будинки на Стрийській. Підсумки доби

886 0
Нині 22 вересня та 575 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 07:50, відбій – 08:14. Була загроза ракетних ударів.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 26 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 13 ударів по районах зосередження противника, удари – по пункту управління, зенітно-ракетному комплексу, та 2 – по станціям РЕБ. Уражено пункт управління, 9 артилерійських засобів та 2 ворожі станції РЕБ. Також нашими захисниками знищено ударний БпЛА типу «Shahed-136/131».

Українська бронетехніка уже діє за останньою лінією російських оборонних укріплень, які наразі проривають українські сили на заході Запорізької області. Хоча ще рано стверджувати, що ЗСУ повністю прорвали цей оборонний шар окупантів, про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що аналітики вперше спостерігають, що українські сили використовують бронетехніку за межами російської тришарової оборони.

Читайте також: Папа засудив атаки на цивільні об’єкти після знищення гуманітарної допомоги у Львові. Це сталося після того, як росіяни атакували Львів дронами і знищили склад гуманітарної допомоги Карітас-Спес.

А також: Росіяни розбомбили завод компанії Pepsico під Києвом, яка не вийшла з рф. Компанія внесена до списку міжнародних спонсорів війни.

Акцент дня: Про нові маршрути, е-квиток і брак водіїв. Інтерв’ю з керівником управління транспорту Львова. Із початку нового навчального року у Львові зросла кількість жителів, які є й пасажирами громадського транспорту. У зв’язку з цим у містян виникає багато питань до його стану, кількості та нових маршрутів. Tvoemisto.tv розпитало керівника управління транспорту ЛМР Ореста Олеськіва про те, які маршрути планують продовжити, де з’являться нові зупинки, скільки заробляють водії громадського транспорту та який транспорт у найгіршому стані.

Ключові події:

1. У Львові показали, як відновлюють зруйновані росіянами будинки на Стрийській. Фото. Першочергово відновлюють стіни, перекриття та дахи. Згодом почнуть встановлювати вікна. Завершити роботи планують до зими.

Читайте також: Працівнику військкомату на Львівщині, якого підозрюють у катуванні чоловіка, обрали запобіжний захід. Це цілодобовий домашній арешт.

Та: Мінкульт дозволив знести пам’ятники Пушкіну і Щорсу в Києві. Це дасть змогу пришвидшити очищення публічного простору від маркерів комуністичного тоталітарного режиму та російської імперської політики;

2. У Львові на місці, де планували збудувати готель Hilton, вже провели розкопки давніх поховань. На цій території раніше був Стрийський цвинтар.

Читайте також: У Львові цьогоріч хочуть реалізувати тридцять проєктів, на які виділили 20 млн грн. Перелік. Йдеться про переможці Громадського бюджету 2021 року, які не були втілені через початок повномасштабної війни.

Та: На Київщині зведуть новий будинок для переселенців з Херсонщини. Це буде перше будівництво в Ірпінській громаді абсолютно нового будинку, а не відбудова;

3. Сезон грипу на підході. Чи є уже вакцини у Львові і як щепитись. Наразі підвищення захворюваності саме на грип ні у Львові, ні на Львівщині немає, але зростання можливе вже в листопаді.

На цю ж тему: Які медичні обстеження можна безкоштовно пройти у Львові. Аби скористатись базовими послугами, пацієнт повинен мати скерування від сімейного лікаря.

Читайте також: У Львові створять мапу безбар’єрних закладів харчування. На площі Ринок немає жодного закладу, в якому є інклюзивна вбиральня. Людині на візку можна потрапити до вбиральні лише в Ратуші. Також є заклад з повністю доступною вбиральнею та вхідною зоною аж біля пам’ятника Данилу Галицькому;

4. Через три роки на Львівщині планують відкрити 100 ліцеїв. Наразі в області є 9 ліцеїв, в тому числі – 3 наукові.

Читайте також: Вже наступного року в Україні може запрацювати пілотна версія 5G. «Зараз працюємо над 5G, ведемо перемовини з однією компанією. Сподіваюсь, пілотний запуск буде вже наступного року», – зазначив голова Міністерства цифрових трансформацій Михайло Федоров.

А також: Українці зможуть сплачувати адмінштрафи у Дії. Як долучитися до тестової версії. Участь у ній можуть взяти люди, які досягли 16 років, мають верифікований ідентифікаційний номер у Дії та судову справу зі штрафом за адмінпорушення;

5. Що можна побачити восени в ботанічному саду у Львові та доки він працюватиме. Доступний для відвідування до середини жовтня, а далі його робота залежатиме від погодних умов.

Читайте також: На Львівщині створять чотири пралісові пам’ятки природи і ландшафтний заказник. Йдеться про такі об’єкти: «Секул», «Кичера Кропивина», «Кийовець», «Багнувата» та заказник «Чебрецеві гори».

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!