рф готується до нових масованих атак та коли у Львові з’явився перший автомобіль. Підсумки доби

1037 0
Нині 30 жовтня та 614 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото умовне

Фото умовне

Ситуація на фронті: 29 жовтня українські війська просунулися під Бахмутом за залізничну колію, про це йдеться у черговому звіті аналітиків Інститут вивчення війни (ISW). Зокрема, опубліковані геолокаційні кадри показують, що українські війська просунулися на південь від Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута) та на заході Запорізької області.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося близько 60 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 22 удари по районах зосередження противника. Уражено пункт управління, 3 зенітно-ракетних комплекси та 6 ворожих артилерійських засобів.

Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута та наступальні операції на Мелітопольському напрямку, завдають ворогу втрат та закріплюються на досягнутих рубежах.

У ніч на 30 жовтня противник завдав чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши 12 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами ППО знищено усі 12 дронів.

Читайте також: Росіяни, імовірно, готуються до нових масованих атак, – Ігнат. Повітряники усвідомлюють, що невдовзі ситуація може змінитись, тож готові відбивати будь-які цілі.

«Ми не те, що готуємося – ми готові. Тому що 24/7 - це звична робота Повітряних сил протягом всієї цієї війни. Тут без варіантів, мусимо очікувати у будь-який момент будь-якої загрози, будь-яку повітряну ціль», – наголосив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Та: У Львові збирають сировину для окопних свічок, щоб допомогти захисникам. Потрібен парафін, віск та маленькі бляшанки.

Ключові події:

1. В Україні хочуть штрафувати порушників комендантської години. Зареєстровано відповідний законопроєкт. Пропонують ввести наступні штрафи:

  • для громадян – від 8500 до 17 тисяч гривень;
  • для бізнесу – від 51 до 102 тисяч гривень;

2. У Києві вітер пошкодив найбільший прапор України. Місто має запасне полотнище замість пошкодженого. Наразі пошкоджені залишки полотнища з флагштока зняли. А новий прапор України замайорить над київськими схилами, щойно поліпшаться погодні умови.

На цю ж тему: У Києві розповіли про наслідки суботнього буревію. Вітер повалив чи пошкодив понад тисячу дерев.

Та: Усім населеним пунктам Львівщини повернули електрику після негоди. Без світла було понад 100 населених пунктів;

3. У міністерствах працюють над передачею Львівського протезного заводу громаді міста. Наразі Мінсоцполітики та Міністерство економіки України вживають заходи щодо передання комплексу, про це йдеться у відповіді на запит Tvoemisto.tv.

Читайте також: Водії можуть отримати електронний протокол техогляду. Як це працює. «Раніше протокол за результатами технічного контролю транспортного засобу автомобіля друкувався виключно на паперовому бланку встановленого зразка. Для спрощення процедури проходження запроваджений електронний протокол»;

4. Як адаптуватися до переведення годинника. Поради медиків. За 6 годин до сну не варто вживати каву чи чай.

Читайте також: Інсульт: як розпізнати та як надати першу медичну допомогу. Лікарі наголошують, що дуже важливим є час. Адже чим швидше людині нададуть допомогу, тим більше шансів на одужання та реабілітацію;

5. Автомобільні історії «гонорового вуйка Львова». В останню неділю жовтня в Україні відзначають День автомобіліста, або День водія. Про автомобільну історію Львова, перше авто у Львові і про те, яка марка автомобіля першою проїхалась по львівській базальтовій бруківці, розповідає львівська екскурсоводка Олександра Дябіна.

Історики стверджують, що перший автовласник з’явився у Львові у 1897 році. Влітку цього року через чотири місяці після появи в нашому місті мотоцикла відбулась визначна подія – на вулиці Львова виїхав перший справжній автомобіль «Benz-Victoria», який згодом одержав приставку «Мерседес».

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!