У міністерствах працюють над передачею Львівського протезного заводу громаді міста

1095 0
Технічно-економічне обґрунтування рішення про передачу депутати Львівської міськради затвердили на сесії міської ради, що відбулась 28 вересня 2023 року.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Львівська міськрада ініціювала передачу Львівського протезного заводу у власність громади міста. Наразі Мінсоцполітики та Міністерство економіки України вживають заходи щодо передання комплексу. Про це у відповідь на запит Tvoemisto.tv повідомили у Мінсоцполітиики України.

Читайте також: Депутати ЛМР погодились із передачею протезного заводу громаді міста

«Мінсоцполітики разом з Міністерством економіки України вживаються заходи до виконання завдань, визначених пунктом 4 розділу 6 протоколу No 131 засідання Кабінету Міністрів України від 18.10.2023 та доручення Премʼєр-міністра України Шмигаля Д. А від 13.10.2023 N° 27527/1/1-22 до звернення Львівського міського голови Садового А. І. від 07.10.2023 Л 2305-вих-82737 щодо передання єдиного майнового комплексу зазначеного підприємства у власність територіальної громади м. Львова», – йдеться у відповіді на запит.

Зазначимо, що технічно-економічне обґрунтування рішення про передачу депутати Львівської міськради затвердили на сесії міської ради, що відбулась 28 вересня 2023 року. Напередодні комісія підприємництва, інвестицій, цифрової трансформації та спадщини підтримала проєкт ухвали «Про надання згоди на прийняття у комунальну власність Львівської міської територіальної громади цілісного майнового комплексу». Окрім того, на комісії охорони здоров'я, що відбулася 28 вересня, розглядали правку щодо приєднання протезного заводу до Першого медоб'єднання Львова. Проте депутати остаточно не погодили це рішення, відтак долю підприємства вирішуватиме Львівська міська рада.

Читайте також: Львівський протезний завод можуть передати у комунальну власність. Що це означає

Нагадаємо, що Львівський державний протезний завод, на якому десятки років виготовляли штучні кінцівки для мешканців чи не усього західного регіону – не працює. Підприємство у боргах, а більшість колективу – звільнилась. Львівська міскрада має намір інвестувати у нього 390 млн грн та передати підприємство Першому ТМО. Про те, яка реальна ситуація з протезуванням у вже чинних центрах, чому протезний завод, який сьогодні вкрай необхідний, не працює, і чи можна було б там виготовляти протези для декількох реабілітаційних центрів, а не лише для Першого ТМО, дізнавалась журналістка Tvoemisto.tv у матеріалі за посиланням.

Для довідки

Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування розташований на вул. Рудненській, засноване у 1921 році. Завод виготовляє протези на основі іноземних комплектуючих.

Ірина Давосир

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!