Різдво-2023. Куди піти у Львові під час святкового періоду

3171 0
У місті запланували понад 200 подій.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові запланували більше 200 подій на різдвяні свята. Серед них – тематичні вистави, концерти, кінопокази та читання. Заплановано і майстер-класи, на яких можна зробити маленький різдвяний подарунок для військових, яким зараз особливо потрібна наша підтримка та тепло. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Читайте також: Яким буде курс валют на різдвяно-новорічні свята

Основні події Різдва у Львові – це засвічення головної ялинки, яке відбулось 5 грудня, відкриття різдвяної шопки на площі Ринок (22 грудня о 18:00) та винесення Дідуха на площу Ангелів (24 грудня о 12:00). Окрім того, в період різдвяних свят, по Львову планують розмістити імпровізовані бочки з ватрою. Буде перелік локацій і розклад, коли там будуть ватри, щоб львів’яни приходили та об’єднувались довкола коляди.

Також міські установи культури підготували насичену програму: 

  • 17 грудня о 16:00 – Музичний концерт «Брамс при свічках» Меморіальний музей Станіслава Людкевича, вул. Станіслава Людкевича, 7 Квитки у касі музею.
  • 24 грудня о 14:00 / 25 грудня о 14:00 та о 19:00 – Різдвяна органна музика при свічках Львівський органний зал, вул. С. Бандери, 8. Квитки за посиланням.
  • 25 грудня (впродовж дня) – Різдво в Гаю: хода вертепів, різдвяні тематичні екскурсії з традиційними смаколиками, різдвяною шопкою та теплий вечірній концерт Музей народної архітектури і побуту у Львові ім. Климентія Шептицького (Львівський скансен), вул.Чернеча гора, 1
  • 30 грудня (впродовж дня) – Маланки і Василя та інші міські традиції Львова Музей народної архітектури і побуту у Львові ім.Климентія Шептицького (Львівський скансен), вул.Чернеча гора, 1 Квитки у касі музею.
  • 25 грудня – 7 січня – Фестиваль «Велика коляда» Церква Пресвятої Євхаристії, пл. Музейна, 1 Більше інформації про фестиваль за посиланням.
  • 26 та 29 грудня о 19:00 год Колядки. Хор та орган Львівський органний зал, вул. С. Бандери, 8. Квитки за посиланням.
  • 27 грудня о 19:00 год – Різдвяна історія. Симфонічний оркестр Львівський органний зал, вул. С. Бандери, 8. Квитки за посиланням.
  • 1 січня о 14:00 год – Новорічний органний концерт Львівський органний зал, вул. С. Бандери, 8. Квитки за посиланням.

 

З усіма іншими подіями, які підготували установи культури, можна ознайомитись тут

Читайте також: Де зустріти святого Миколая у Львові. Локації

Нагадаємо, цьогоріч українці святкуватимуть Різдво 25 грудня, адже ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар і всі дати змістилися на 13 днів назад. У Львові уже підготувалися до свята та анонсували концерти, якими порадують мешканців та гостей міста, а Tvoemisto.tv зібрало їх в добірку. Зокрема, у місті покажуть чимало вистав до Різдва.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!