Росіяни можуть планувати обстріл залізничної інфраструктури Заходу України

5052 0
Водночас такі повідомлення можуть бути частиною інформаційно-психологічної операції.
Фото: railinsider.com.ua

Фото: railinsider.com.ua

Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає, що росія може планувати обстріл залізничної інфраструктури західних регіонів України.

У кількох проросійських Telegram-каналах, що здійснюють медіасупровід війни рф проти України, з’явилася інформація щодо отримання росіянами «повного і точного списку координат залізничних мостів Заходу України». Водночас зазначають, що «мостоповалу быть».

Однак, як повідомляють у Центрі протидії дезінформації, відомості щодо місць розташування об’єктів залізничної інфраструктури України, зокрема щодо віадуків та мостів, ніколи не були державною таємницею та перебувають у вільному доступі.

Читайте також: Росіяни ізолюють захоплені населені пункти і розстрілюють волонтерів

Водночас експерти Центру не виключають, що такі повідомлення можуть бути частиною ворожої інформаційно-психологічної операції, яка спрямована на нагнітання панічних настроїв серед українців, що перебувають в західних регіонах. Однак, зважаючи на погрози щодо атак на натівські колони зі зброєю для України, не можна повністю виключати можливості реалізації такого плану.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!