Садовий прокоментував відкриття у Львові фабрики тютюнової компанії, яка в переліку спонсорів війни

31655 0
Йдеться про компанію Philip Morris, яку в серпні 2023 року НАЗК внесло до переліку спонсорів війни. Компанія отримала ліцензію на роботу у Львівській області на 5 років.
Умовне фото / Unsplash

Умовне фото / Unsplash

Міський голова Львова Андрій Садовий під час інтерв’ю «Твого міста» прокоментував відкриття у Львові фабрики тютюнової компанії Philip Morris, яку НАЗК внесло до переліку спонсорів війни.  

До слова, нещодавно в інтерв’ю Tvoemisto.tv голова Львівської ОВА Максим Козицький, відповідаючи на питання про те, чим мотивувалася ОВА, погоджуючи відкриття цієї фабрики, сказав, що це питання потрібно адресувати місту: «Завод розташований на території міської громади. Нашим завданням є організувати супровід інвестора».

Читайте також: Що на Львівщині з ППО, мобілізацією та економікою. Інтерв’ю з Максимом Козицьким

Зі свого боку, Андрій Садовий, відповідаючи на питання ведучого про те, чому цю фабрику відкривають у межах Львівської громади, сказав:

«Фабрика Philip Morris орендує приміщення в приватної компанії. Я не є НАБУ, НАЗК. Вони повинні здійснювати свою роботу, якщо хтось вчиняє протиправні дії, вони мають за це карати. Також є питання: а яким телефоном користуватися? «Київстаром» чи другою компанією, яка є? Якщо подивитися, які там були власники… І те, що ви говорите – які напої пити? Сoca-cola, Pepsi… Я взагалі п’ю воду, бажано з лимоном – і я щасливий».

Водночас на питання про те, як міський голова ставиться загалом до міжнародних компаній, які не вийшли з ринку росії, Андрій Садовий сказав:

«Дуже негативно. Хто сьогодні працює з росією, той фінансує війну. Це моя чітка позиція».

Читайте також: Садовий сказав, чи звернеться до суду щодо ділянки навколо колишнього Винниківського озера

Як Львів пережив минулий рік, чи має місто план на 2024-ий, як змінилась його роль у другий рік повномасштабної війни. У великому інтерв’ю з міським головою Львова Андрієм Садовим ми поговорили про це, а також про великі проєкти в місті, як-от електронний квиток, реабілітаційний центр «Незламні», Меморіал Героям на Личакові та реконструкцію вулиці Миколайчука. Мер також відповів на питання про бізнес Григорія Козловського у Винниках, відкриття у Львові компанії Philip Morris, яку НАЗК внесло в список бізнесів-спонсорів тероризму та відкриття аеропорту у Львові. Дивіться тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!