Кафе на Левандівці, тир та кілька будинків. Що дозволила міськрада збудувати у Львові в червні

2704 0
У червні виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво низки об'єктів. Зокрема, містобудівні умови та обмеження надали на багатоквартирний житловий будинок, стрілецький тир, заклад торгівлів, тощо.
Умовне фото

Умовне фото

Кафе на Левандівці з вбудованими приміщеннями

У Львові на вул. Тісній, 2, виконавчий комітет Львівської міськради у червні погодив будівництво кафе з вбудованими приміщеннями побутового обслуговування населення. 

Йдеться про ділянку, яка розміщена на розі вулиць Тісної і Широкої. Згідно з планом зонуванням, який затвердила міська рада, фактично такий фукціонал віднесений до супутніх видів забудови. Наразі цей об’єкт – це занедбана стара будівля, колишній житловий будинок. Детальніше, читайте тут.

Донька бізнесмена облаштує нові апартаменти на Кривій Липі

На вулиці Дорошенка 6,8 нежитлові приміщення облаштують під апартаменти зі зміною конфігурації покрівлі будівлі пам'ятки архітектури місцевого значення. Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету ЛМР.

Йдеться про 3-поверхову будівлю, що розташована у кварталі історично сформованої житлової та громадської забудови у межах історичного ареалу міста. Забудовники планують провести реконструкцію, реставрацію або капітальний ремонт об’єктів будівництва без зміни зовнішніх геометричних розмірів їхніх фундаментів у плані. Крім того, забудовник планує змінити кут нахилу.  Для отримання дозволу на будівництво забудовника зобов'язали провести реновацію проїзду Крива Липа. Йдеться, зокрема, про впорядкування літніх майданчиків у пасажі. Реставрацію та будівництво проводитиме ТзОВ «Ігрек Інвест». 

За даними системи YouСontrol, компанія зареєстрована у Львові і надає в оренду нерухоме майно. Керівником компанії є Степан Стойко, що є партнером Григорія Козловського та Олександра Свіщова. Донька другого є власницею компанії. Детальніше, читайте тут. 

Багатоквартирний житловий будинок

У Львові в урочищі Голоско зведуть багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення і підземним паркінгом. Відповідні містобудівні умови та обмеження затвердив у червні виконавчий комітет Львівської міської ради. 

У будинку передбачено 52 квартири та 53 паркомісця. Дозвіл на зведення житла в урочищі Голоско, в межах обслуговуючого кооперативу «Садове товариство «Будівельник 1», надали товариству з обмеженою відповідальністю «Житло капітал». Детальніше, читайте тут.

Житловий комплекс для афганців

У Львові погодили будівництво  житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземною автостоянкою на вулиці Джона Леннона.

Житло зведуть на ділянці площею 0,558 га призначеній для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Це зона Ж-4, на якій дозволена багатоповерхова квартирна забудова. Йдеться про земельну ділянку в північній частині міста, периферійній. Там заплановано трамвайну лінію по Миколайчука, є школа, низка інших сполучних об’єктів, зазначили в управлінні архітектури та урбаністики ЛМР. Детальніше, читайте тут.

Стрілецький тир

У Львові на вулиці Лисенка облаштують муніципальний стрілецький тир. Відповідні містобудівні умови та обмеження 30 червня затвердив виконавчий комітет Львівської міської ради. 

Біля Музею визвольної боротьби реконструюють нежитлове приміщення під стрілецький тир закритого типу. Його зведуть на ділянці площею 0,1318 га, призначеній для для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури. Це зона Р-1 (об’єкти природно-заповідного фонду). Згідно із ухвалою, висота будівлі не має перевищувати 12,8 м, а площа забудови може становити 64%. Детальніше, читайте тут. 

Складські приміщення 

У двох населених пунктах поблизу Львова виконком погодив будівництво складських приміщень. Йдеться про село Підбірці Личаківського району та село Малехів Шевченківського району. 

Зокрема, у Підбірцях збудують виробничо-складське та адміністративне приміщення. Його зведуть на ділянці площею 0,5556 га. Функціональне призначення земельної ділянки – територія комерційно-виробничого призначення.

У Малехові на вул. Жовківській, 27 збудують складську та адміністративну споруду. Її зведуть на ділянці  0,5900 га. Функціональне призначення земельної ділянки – територія промислових об’єктів. Детальніше, читайте тут.

Заклад торгівлі з адміністративними приміщеннями та підземним паркінгом

На вулиці Кульпарківській планують збудувати спеціалізований заклад торгівлі з адміністративними приміщеннями та підземним паркінгом. Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради. 

«Йдеться про будівлю, яка непридатна до використання. Зважаючи на те, що поряд є новозбудований магазин «Сільпо», то власники будівлі пропонують звести адміністративні приміщення, заклад харчування та спеціалізовані магазини для торгівлі. Будівництво займатиме два поверхи, підвальне приміщення використовуватимуть як укриття. Також передбачено підземний паркінг на 30 паркомісць», – зазначили під час засідання.

Будуватиме заклад торгівлі ТзОВ «ТБО ЛьвівБуд», яке, за даними Youcontrol, зареєстроване у 1995 році. Детальніше, читайте тут.

Антоніна Костик

Фото: Візуалізація виконавчого комітету ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!