Готелі та житло біля парків. Які дозволи на будівництво надав виконком Львова

6595 0
Донька Григорія Козловського Софія Максимець відреставрує та переоблаштує під готель пам'ятку на проспекті Свободи, 11.

У травні на засіданнях виконавчого комітету Львівської міської ради погодили декілька десятків містобудівних умов і обмежень. Тvoemisto.tv підготувало підбірку, що, де і хто будуватиме у Львові незабаром.

Читайте також: Через відсутність опорного плану «Аvalon» дозволили відновити будівництво в центрі Львова

Реконструкція біля Франкового вишу

У Львові на вулиці Юрія Дрогобича, 8-А, яка починається від вулиці Костюшка, відреконструюють будинок із добудують мансарду. Відповідні містобудівні умови та обмеження надали львів'янці Уляні Собенко. Реконструкцію проводитимуть у кварталі історично сформованої житлової та громадської забудови у межах історичного ареалу міста. Після реконструкції тут постане будинок на 4 поверхи із мансардою.

ФОП Уляна Собенко, за даними платформи Youcontrol, зареєстрована у Львові у 2004 році і спеціалізується на діяльності готелів і засобів тимчасового розміщування.

Офісний центр із житловим кварталом біля Стрийського парку

У Львові, поблизу Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, що на вулиці Стрийській, зведуть чотирнадцятиповерхівку. Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови і обмеження на другу чергу будівництва комплексу LvivTech.City, яка складатиметься із офісних будівель та житлового кварталу.

Йдеться про будівництво навпроти Стрийського парку, на вулиці Стрийській, 48. Містобудівні умови і обмеження видали на проєктування багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення, зокрема й з садком та підземними гаражами. Також місто дало дозвіл на знесення наявних споруд за адресою: вулиця Стрийська, 48.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що висотність будівель різна: 6 поверхів, є ряд акцентів – 9 поверхів, у найнижчій частині вулиці буде найвища будівля – 14 поверхів. 

Читайте також: Місто в місті. У Львові будують перший інноваційний парк. Візуалізація

За даними аналітичної системи YouСontrol ТОВ «Львів Сіті» засноване у 2015 році. Основний вид діяльності – купівля та продаж власного нерухомого майна. Кінцевим бенефіціарним власником є Ельвіра Тєнішева, зареєстрована у Харкові, а уповноваженою особою – Олег Засадний, колишній начальник управління транспорту Львівської міської ради та директор міського департаменту «Євро-2012».

Будинок на вулиці Очеретяній

У Львові на вулиці Очеретяній збудують житловий будинок із підземним паркінгом. Містобудівні умови і обмеження Львівська міська рада видала ТзОВ «Розточчя Плюс 2020». Компанія на вулиці Очеретяній, 11 зводитиме багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом.

«Ділянка в північній частині міста, територія на вулиці Очеретяній зі з’їздом з вулиці Творчої. Пропонується сформувати різновисотну забудову. Фасадна частина – 5 поверхів, а далі 6 – 7 поверхова забудова. Передбачено підземний паркінг», – каже головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

За даними аналітичної системи You Сontrol, кінцевими бенефіціарним власниками ТзОВ «Розточчя Плюс 2020» є львів’яни Ганна Чень та Олег Піх. Там також вказано, що Ганна Чень зареєстрована на вул. Очеретяна,12. ТзОВ «Розточчя Плюс 2020» займається будівництвом житлових та нежитлових будівель. Компанія зареєстрована у жовтні 2020 року.

Офіс та житлові будинки поблизу аеропорту

Поблизу аеропорту «Львів», на вул. Скнилівській збудують офісний центр з підземним паркінгом. Офісна будівля може мати щонайбільше 15 метрів заввишки. Площа ділянки – 0,0358 га, її дозволили забудувати на 75%. В офісному центрі запланований підземний паркінг.

Містобудівні умови та обмеження на будівництво місто видало Мар’яну Зарицькому. За даними системи УouСontrol, львів’янин Мар’ян Зарицький є фізичною особою-підприємцем. Він займається роздрібною торгівлею залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами в спеціалізованих магазинах.

Раніше виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового комплексу поблизу аеропорту, також на вулиці Скнилівській.

Двосекційний багатоквартирний житловий будинок із підземним паркінгом зведуть на дев’ятьох ділянках дачного кооперативу «Урожай», що на вул. Скнилівській. Містобудівні умови та обмеження на це будівництво видали ТзОВ «Скайфол Компані».

Комплекс буде розташований поблизу ринку «Південний», Скнилівського парку та неподалік від аеропорту «Львів». 

За інформацією із аналітичної системи YouControl, будівельна компанія ТзОВ «Скайфол Компані» зареєстрована 9 місяців тому, у липні 2020 року. Кінцевими бенефіціарними власниками є львів’яни Назарій Слюсарчук та Марта Дзера. Марта Дзера також є власницею частки в «Інвестиційно-девелоперській групі Екос».

Офісний центр на Науковій

У Львові на вулиці Науковій, поблизу перехрестя Стрийська – Наукова, зведуть офісний центр на 10 поверхів. У будівлі також планують облаштувати багаторівневий паркінг. Містобудівні умови і обмеження на будівництво офісно-складського комплексу із 3-рівневою автостоянкою на вулиці Науковій, 7 надали ТзОВ «Аякс Сіті».

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що йдеться про формування нового офісного центру висотою 9 – 10 поверхів із багаторівневою стоянкою. Також передбачили відпочинкову зону для працівників.

Забудовник облаштує алею вздовж вулиці Тролейбусної. Там буде громадський простір, пішохідні та велосипедні доріжки.

За даними аналітичної системи УouСontrol,ТзОВ «Аякс Сіті» засноване у 2019 році. Його основною діяльністю є консультування з питань комерційної діяльності й керування. Уповноваженою особою, а також засновником компанії є Євгеній Путій – президент Львівської обласної федерації греко-римської боротьби.

У пам’ятці на проспекті Свободи облаштують готель

Будинок на проспекті Свободи, 11 відреставрують та переоблаштують під готель. Місто проведе архітектурний конкурс, аби вирішити, як саме він виглядатиме. Дозвіл на облаштування готелю у пам’ятці отримала донька Григорія Козловського – Софія Максимець.

Місто також дозволило облаштувати приміщення у горищному просторі будинку. Додамо, що у будинку на проспекті Свободи, 11, який спорудили у 1882 році за проєктом Емануеля Галля, у 1891 році відкрився готель «Центральний».

Дністер відреставрують

Готель «Дністер», що поблизу парку імені Івана Франка, реконструюватимуть. Для цього оголосять всеукраїнський конкурс, до якого також залучать міжнародних архітекторів.

Виконком погодив містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію підвальних нежитлових приміщень з влаштуванням додаткових евакуаційних сходових кліток готелю «Дністер», що на вул. Я. Матейка, 6 у Львові. Документи погодили для ПрАТ Туристично-готельний комплекс «Дністер».

Читайте також: Партнер Козловського зведе житловий квартал біля стадіону «Україна»

У коментарі Тvoemisto.tv головний архітектор Львова Антон Коломєйцев розповів, що йдеться не лише про підвальні приміщення, а про масштабнішу реконструкцію готелю, зокрема й фасаду.

Згідно з даними Youcontrol, готель «Дністер» є приватним акціонерним товариством із кількома власниками, а його керівником вказаний Андрій Балагура. У серпні 2020 року Антимонопольний комітет дав дозвіл, аби туристично-готельний комплекс придбала кіпрська компанія Pumori Enterprises Investments Ltd, яку пов’язують із російським політиком Олєксандром Бабаковим, який голосував за анексію Криму і перебуває під санкціями США і Євросоюзу, а з травня 2018 року – в українському санкційному списку.

Вікторія Савіцька

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!