Що рф готує на 24 лютого та як зміниться львівський готель «Власта». Підсумки доби

1173 0
Нині 14 лютого та 356 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: росЗМІ

Фото: росЗМІ

Ситуація на фронті: росія не відмовилася від тактики масованих атак на Україну. Новий масований обстріл може відбутися ближче до річниці повномасштабного російського вторгнення 24 лютого. За словами керівниці Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталії Гуменюк, зазвичай від одного масованого ракетного обстрілу до наступного триває до двох тижнів.

«І можемо зауважити, що від попереднього до наступного – це якраз 24 лютого. Пам’ятаючи про тяжіння ворога до сакральних дат, треба бути напоготові», – заявила вона.

За даними Генштабу (станом на 6:00), противник продовжує зосереджуватися на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Зазнає значних втрат. ЗСУ вживають додаткових заходів для посилення оборони.

Сили оборони відбили атаки окупантів на Гряниківку Харківської області; Невське, Кремінну, Кузьмине, Шипилівку і Білогорівку – Луганської та Федорівку, Парасковіївку, Бахмут, Водяне, Мар’їнку і Побєду – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 22 удари по зосередженнях окупантів. Також уражено пункт управління, 2 станції РЕБ та склад боєприпасів. Наші захисники збили два ворожих літаки – Су-24М та Су-25.

Та: Для бригад Львівської тероборони збирають кошти на розвідувально-ударні комплекси. Ціль збору – 333 000 000 гривень.

Читайте також: Не варто прагнути повернути своє минуле життя. Психолог про річницю повномаштабного нападу. Ми наближаємося до річниці початку повномасштабного вторгнення. Психологиня Анна Твердова пояснює, чому попри все треба продовжувати виконувати рутинні справи і не очікувати, що все буде, як раніше, та як завдяки простим речам підтримувати свій внутршній стан.

«Потрібно радіти кожному дню, відзначати всі події – так, як це доцільно. Можливо, не транслювати на широкий екран, але святкувати: ходити на побачення, одружуватись, народжувати, дарувати собі та іншим квіти, їсти смачну їжу. Людина тримається на таких позитивних речах – на внутрішньому стержні: любов до себе, турбота про себе, рух вперед, прогрес, а завмирання – це регрес. Якщо ви зупинились, то ви вже регресуєте».

Акцент дня: «Власта» є частиною історії міста, у цьому ми вбачаємо цінність. Наприкінці січня на платформі Prozorro відбувся аукціон з продажу майнового комплексу державного підприємства «Готель «Власта», який два роки тому передали з власності Міністерства оборони у Фонд держмайна для приватизації. Стартова ціна становила майже 7 000 000 гривень, до участі в ньому зголосилися 23 учасники. Вже після оголошення аукціону стало відомо, що Перше медичне об’єднання Львова планує придбати готель, аби розміщувати там некритичних пацієнтів з інших областей, а місто закликало відмовитись інших учасників у торгах. Зрештою, переможцем аукціону зі ставкою 115 000 000 гривень стала компанія «Магнус Трейдінг Україна». Tvoemisto.tv запросило до розмови її директора Артема Величка, аби з’ясувати, як зміниться готель «Власта», що буде із внутрішньо переміщеними особами та військовими, які там мешкають, і працівниками підприємства.

На цю ж тему: Відбудовуватимуть фахівці з 10 країн світу: відновлення Ірпеня стане моделлю для реконструкції інших міст. Учасники представляли низку організацій, включаючи ООН, Комітет регіонів (ЄС), а також фахівці з США, Чилі, Франції, Італії, Великобританії та Німеччини.

Ключові події:

1. Дефіциту потужності в енергосистемі немає, – Укренерго. «Відсутність дефіциту пояснюється тим, що після ремонтів у роботу включено додаткові енергоблоки на декількох теплових електростанціях, зросло виробництво електроенергії в енергосистемі, яке повною мірою покриває споживання», – пояснили в компанії;

2. Суд звільнив від покарання львівського митника, який брав хабарі. Як йдеться у вироку суду, у 2016 році чоловік працював на посаді головного державного інспектора відділу митного оформлення №2 митного поста «Смільниця». Його двічі затримали на хабарництві. Зокрема, 4 лютого він взяв 200 доларів хабара, а вже 24 лютого – 300 доларів.

Читайте також: Місто звернулося до поліції через незаконну зрізку дерев у центрі Львова. Вулиця Котлярська 5 років тому пройшла повну реконструкцію із заміною мереж та озеленення. Під час реконструкції вирішили висадити чотири платани та сакури;

3. Мінкульт має право забороняти забудову історичних ареалів Києва, – рішення суду. Це рішення має припинити хаотичну забудову міста.

Читайте також: На Оболоні з’явився новий мурал, присвячений війні. Зображення заплаканої жінки з’явилось біля мосту над коліями поблизу перетину вулиць Лугової та Богатирської. Його створив художник Саша Корбан, автор іншого знаменитого на всю країну оболонського муралу, де руки військового зшивають прапор України;

4. Де у Львові безкоштовно зробити МРТ та що для цього потрібно. Роз’яснення. Із міських медзакладів у Львові безкоштовно зробити магнітно-резонансну томографію можна лише у лікарні святого Луки (колишня назва – 8 міська лікарня). Окрім цього, таку ж послугу надають безоплатно у Львівському обласному клінічному діагностичному центрі, що на вул. Пекарській;

На цю ж тему: «Оселя» відкриває у Винниках новий осередок для людей, які втратили дім. Перш за все тут орієнтовані на безпритульних, які живуть на вулиці, однак також будуть приймати внутрішньо переміщених осіб, як опинилися в кризовій ситуації;

5. Виставки та концерти. Куди піти на тижні у Львові. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у місті.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на тижні. Прогноз синоптиків. У вівторок, 14 лютого, дощ із мокрим снігом. Температура вночі становитиме від 4 до 1 морозу, вдень 2 – 5° тепла. У середу та четвер, 15-16 лютого, без опадів. Температура вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 1 – 6° тепла. У п’ятницю, 17 лютого, на дорогах ожеледиця. Температура вночі – від 4° морозу до 1° тепла, вдень 3 – 8° тепла. У суботу, 18 лютого, можливий дощ із мокрим снігом. Температура вночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень +3° – +8°.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!