Відбудовуватимуть фахівці з 10 країн світу: відновлення Ірпеня стане моделлю для реконструкції інших міст

1017 0
Спеціалісти з понад 10 країн та 3 континентів об’єднались за для проєкту з відновлення України на прикладі міста Ірпінь на Київщині.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Під час онлайн-зустрічі фахівці спланували дорожню карту відбудови міста. Про це повідомила пресслужба Irpin Reconstruction Summit.

У зустрічі взяли учать понад 50 найкращих спеціалістів світу. Учасники представляли низку організацій, включаючи ООН, Комітет регіонів (ЄС), а також фахівці з США, Чилі, Франції, Італії, Великобританії та Німеччини.
 

На зустрічі обговорили бачення довгострокової реконструкції Ірпеня, запропоноване американською компанією Gensler. Вони перетворять місто на ключову модель для реконструкції інших міст України.

Спеціалісти проведуть опитування серед населення, аби реконструкція відповідала бажанням місцевих та унікальним характеристикам міста. Результати опитування покладуть в основу подальшого плану відбудови та зберуть наступну зустріч.

Читайте також: Київ зі світлом, але за виключення декількох районів

«Відбудова Ірпеня має слугувати моделлю для всієї міжнародної спільноти, втілюючи дух стійкості та незламності українського народу в нашому прагненні до свободи», – зазначив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Відмітимо, що Ірпінська міська рада запрошує активних жителів територіальної громади та представників бізнесу переосмислити питання відбудови Ірпеня в співпраці з міжнародними спеціалістами. Зареєструватися можна за посиланням.
Ігор Ющенко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!