Що робити львів’янам, із будинків яких не витравили щурів

4512 0
У Львові триває осіння дератизація (знищення мишовидних гризунів). Пропонуємо вам поради, як діяти, коли у вашому будинку не провели цієї процедури.
фото: eveningkiev.com

фото: eveningkiev.com

У період з 12 жовтня до 27 листопада 2015 року відділи профілактичної дезінфекції Львова будуть проводити осінню суцільну одномоментну дератизацію. Знищення мишовидних гризунів проведуть також у школах, дитячих садочках, лікувальних закладах, установах культури, парках, скверах, у підвалах житлових будинків ЛКП, шляхом розкладання отрутопринади. Однак не всі мешканці відчиняють працівникам відділів професійної дезінфекції, тому в окремих будинках цю процедуру так і не провели.

Читайте також: Як львів’янам уберегтися від шуму та куди скаржитись?

«Нещодавно ми закінчили щорічну дератизацію у тих будинках, де ОСББ, ЖБК, КЕЧ і ЗОК укладали угоди з обласним комунальним підприємством щодо дератизації. Проте не всі мешканці відчиняють нашим працівникам двері. Дератизацію потрібно провести обов’язково, бо щури розмножуються надзвичайно швидко», – зазначив керівник обласного комунального підприємства профілактичної дезінфекції Зеновій Хитра.

Якщо ж у будинку з якихось причин не винищили щурів, львів’яни можуть звернутися чергових фахівців за телефонами районних відділів професійної дезінфекції: 

Залізничний район – 292 63 14; 
Франківський район – 238 28 27;
Галицький і Сихівський райони – 271 20 82;
Шевченківський район – 252 27 74,
Личаківський район – 275-90-01.

Кожне звернення фіксується у спеціальному журналі, і працівники одразу ж виїжджають на місце. Послуга є безкоштовною. 

Читайте також: Куди скаржитися львів’янам на неякісний громадський транспорт?

Для того, щоб у вашому будинку не заводилися гризуни, не залишайте у під’їздах їжі (часто мешканці підгодовують безпритульних тварин). Також час до часу перевіряйте підвал, щоб у ньому не було щілин, через які можуть пробратися щури. Якщо помітите, що пацюки все ж таки завелися, ходіть у підвал в рукавицях, щоб не підхопити небезпечних інфекцій, переносниками яких є саме щури. 

За матеріалами прес-служби ЛМР та газети «Львівська Пошта»

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!