У Львові ліквідують чотири підприємства, які забезпечують харчування у школах

1032 0
У 2022 році комунальні підприємства надавали послуги для 24 шкіл у Львові.
Фото: dsto.com.ua

Фото: dsto.com.ua

Львівська міська рада ліквідує чотири комунальні підприємства громадського харчування, які перебувають у підпорядкуванні управління освіти. За результатами закупівель у 2022 році, вони надають послуги 24 школам у Львові. 

Джерело: проєкт ухвали ЛМР, опублікований на інформаційному міському порталі 

Йдеться про підприємство громадського харчування шкільних їдалень Галицького району м. Львова, підприємство громадського харчування Личаківського району, також підприємства «Школярик» та «Школяр». 

Як йдеться у проєкті ухвали, від початку створення підприємства працюють за принципом самоокупності та з метою отримання прибутку. Раніше ЛКП обслуговували усі шкільні заклади у місті, але протягом останніх років, після того, як через публічні закупівлі з'явилася можливість для інших підприємств пропонувати свої послуги з харчування, у комунальних підприємств зменшився попит. Якщо у 2020-му році дані ДКП обслуговували 37 шкільних закладів, у 2021-му – 27 закладів, то у 2022 році – 24 заклади. 

Ще одна причина ліквідації –  неможливість надавати послуги школам через введення воєнного стану в Україні та різні формати навчання та канікули у школах.  

«За весь період існування зазначених підприємств громадського харчування вони завжди функціонували на засадах самоокупності та не мали інших доходів, окрім від надання послуг з харчування учнів у шкільних їдальнях.  Отже, зменшення кількості закладів освіти, які користуються послугами підприємств та збільшення кількості інших підприємств, установ, організацій, які конкурують на ринку надання послуг з організації харчування у закладах освіти, управління освіти не вбачає за доцільне їхнього наступного функціонування», – йдеться у документі. 

Припинити діяльність чотирьох ЛКП мають упродовж двох місяців з дня опублікування ухвали.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!