Що зміниться для львів’ян із 1 вересня

13513 0
Від сьогодні на всіх маршрутах міста планують збільшити кількість транспорту та почати навчання 5-класників за системою НУШ у пілотних школах.
Фото: depositphotos

Фото: depositphotos

 Збільшення транспорту на всіх маршрутах Львова

Починаючи від сьогодні у Львові планують збільшити кількість одиниць громадського транспорту. Трамваїв та автобусів побільшає майже на усіх маршрутах. 

За словами керівника управління транспорту ЛМР Ореста Олеськіва, передбачають, що на маршрути додадуть 67 одиниць. Йдеться про 10 трамваїв, 30 автобусів, які обслуговує АТП-1, та 27 машин приватних перевізників. Крім того, до кінця місяця планують додати ще 10 одиниць транспорту. 

Навчання 5-класників за системою НУШ

З 1 вересня навчання 5-х класів за методикою Нової української школи розпочнуть у восьми пілотних школах Львівської області. Одна з них приватна, решта – державної власності.

Загалом по Україні таких шкіл буде 136.

Йдеться про 5-класників таких заклади освіти у Львові та області: львівська школа «Надія» та школи №66 і №99. Також за новою моделлю вчитимуться у Дрогогобицькому ліцеї №2, школі «Радості» у Золочеві, школі №3 у Бродах, Сокальському ліцеї та приватному закладі КМДШ у Львові.

Початок реєстрації у дитячі садки дітей 1 та 2 років

Від сьогодні, 1 вересня, у Львові розпочинається реєстрація до дитсадків дітей, які народжені у період з 1 вересня 2019 року до 1 вересня 2020 року. 

Кількість місць у вікових групах кожного із дошкільних закладів міста на 2022-2023 роки буде визначена з 1 січня 2022 року. Тоді батьки орієнтуватимуться, у який садочок можуть потрапити, і скоригувати свої заявки. 

Здійснити реєстрацію можна за посиланням.

Також в управлінні рекомендують батькам ознайомитися з положеннями та правилами зарахування дітей до ЗДО.  

Цифрові свідоцтва про початкову освіту для школярів 

З нового навчального року документи про освіту видаватимуть на кожному рівні середньої освіти, у тому числі й початковому, йдеться на Оsvita.ua. Більше того, Міністерство освіти і науки запровадило електронні свідоцтва про початкову освіту.

Відповідний наказ, як повідомляє МОН, набуває чинності 1 вересня 2021 року.

За бажанням батьків школа видаватиме їм паперову копію електронного свідоцтва, засвідчену підписом директора школи та печаткою (на аркуші паперу формату А4).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!