Скільки часу українці очікують у чергах на кордоні: дослідження

858 0
Максимальний час перебування перед пунктом пропуску іноземної держави в серпні-вересні становив 600 хвилин.

Під час перетину державного кордону українці більше часу проводять на пункті пропуску іноземної держави, ніж на українському. Схожа тенденція спостерігається також перед пунктами пропуску. Про це йдеться у дослідженні, яке оприлюднив «Наш кордон – громадський моніторинг».

Згідно з результатами, у середньому респонденти в серпні-вересні 2023 року перебували на пункті пропуску іноземної держави 149 хв, а на українському пункті – 92 хв.

«У середньому, перебування перед пунктом пропуску іноземної держави становить 112 хвилини, а перед пунктом пропуску в Україні – 97 хвилин. Отже, у середньому, на перетин іноземного пункту пропуску потрібно більше часу ніж на перетин пункту пропуску з українського боку під час в’їзду до України», – йдеться у повідомленні. 

Водночас наголошують, максимальний час очікування зріс фактично всюди: як і перед пунктами пропуску в Україні, так і перед іноземними ПП. А от максимальний час перебування перед пунктом пропуску іноземної держави в серпні-вересні  становив 600 хв, так само як і перед пунктом пропуску в Україні – 600 хв.

Читайте також: Хто з чоловіків зможе виїжджати за кордон у жовтні. Пояснення

Щодо максимального часу перебування на пункті пропуску іноземної держави, то він становив 480 хв, тоді як на пункті пропуску в Україні – 600 хв.

«Як бачимо, у серпні-вересні випадки максимального часу проходження кордону більш тривалі з українського боку в порівнянні з аналогічними випадками з іноземного боку. Порівняно з попередніми місяцями, у серпні середній час перебування на кордоні збільшився як на пунктах пропуску, так і перед пунктами пропуску з обох сторін. Найбільше зріс середній часперебування перед пунктом пропуску іноземної держави – на 66 хв порівняно з червнем», – зазначають організатори дослідження.

Загалом стежити за актуальною інформацією щодо стану черг на в'їзд до України із Республіки Польща можна за посиланням. Окрім цього, українці, які планують перетинати кордон, мають можливість переглянути інформацію про завантаженість пунктів пропуску на інтерактивній карті в режимі реального часу.

Нагадаємо, уряд вніс зміни до постанови №57 «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України». Це збільшує кількість водіїв, які можуть перетинати кордон для супроводу транспортного засобу.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!