Сьогодні – Європейський день грибів. Що він означає

1700 0
Щороку Європейський день грибів щороку присвячують новому виду.

Щороку у четверту суботу вересня відзначають Європейський день грибів. Цей день був ініційований німецьким науково-популярним журналом Der Tintling в 2015 році. Головна його мета – підвищити обізнаність про важливість грибів як в екосистемах так і в повсякденному житті.

Зокрема, збільшити популярність грибів, посилити знання про них, популяризувати збирання грибів як хобі для молоді, інформувати про мікологічні події в цей день. Також день має за ціль захист місць проживання рідкісних видів грибів та збереження традиційних народних назв грибів на різних мовах світу. 

Ось декілька фото білих грибів та червоноголовців, які наші читачі зібрали у лісі десь на Закарпатті. 

Зазначимо, що Європейський день грибів щороку присвячують новому виду. Організатори щоразу обирають «їстівний гриб року», який стає головною темою дня. Вперше його відсвяткували 2016 року. Тоді експерти обрали найкращий їстівний гриб. Цей титул отримав польський гриб (Imleria badia). Щороку титул отримує новий гриб.

Зазначимо, що у четверту суботу вересня в європейських країнах проводиться понад сотня грибних заходів. Вони включають походи на гриби, екотури, виставки, семінари для професіоналів, публічні лекції та інші освітні заходи.

Юлія Осим
Фото Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!