Сьогодні Львівщина попрощається з восьма захисниками. Фото

17311 0
Герої загинули за незалежність України.
ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ТВОЄ МІСТО

Сьогодні на Львівщині прощаються із восьма захисниками. Ігор Малиновський, Андрій Шніцар, Володимир Скляр, Богдан Місько, Володимир Замковий, Михайло Дзьоба, Богдан Романюк, Григорій Лапчак загинули за незалежність України. 

Джерело: Львівська ОВА.

Що відомо про Героїв

Ігор Малиновський. Житель села Пониковиця, Золочівського району. У червні 2023 року став до лав Збройних сил України. Був стрільцем стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти військової частини. Загинув в Бахмутському районі Донецької області. У захисника залишився батько.

Андрій Шніцар. Житель села Галичани, Городоцької громади. Воював на Харківському напрямку. Загинув 12 жовтня 2023 року, виконуючи бойове завдання. У захисника  залишились батьки та двоє братів.

Володимир Скляр. Львів’янин. Від початку повномасштабного вторгнення став на захист країни до лав 214-го окремого спеціального батальйону OPFOR Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Виконував бойові завдання на східному напрямку. У воїна залишилися мама, дружина, 10-річна донька, брат, племінники і величезна кількість друзів.

Богдан Місько. Львів’янин. Від початку повномасштабного вторгнення рф став на захист країни від окупантів. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на східному напрямку у лавах 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. У воїна залишилися батьки.

Володимир Замковий. Львів’янин. Проходив військову службу у лавах Окремого президентського полку імені гетьмана Богдана Хмельницького. Від перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на війну. Виконував бойові завдання на східному напрямку у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Під час проходження служби Володимиру Замковому було присвоєно звання «сержант». У воїна залишилися бабуся, мама, дві доньки, брат, кохана дівчина і велика родина.

Михайло Дзьоба. Народився у Брюховичах. Після завершення навчання проходив військову службу в танкових військах у колишньому Артемівську (сьогодні – Бахмут Донецької області). Від початку повномасштабного вторгнення рф входив до складу охорони Патріаршого собору. Згодом вступив до лав 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України та боронив державу на східному напрямку фронту. У травні 2023 року отримав важке поранення, однак після лікування одразу ж повернувся на передову. За особисту відвагу був нагороджений нагрудним знаком «Кров за Україну», а при виконанні бойових завдань вирізнявся винятковою витривалістю. У воїна залишилися дві сестри, шестеро племінників та двоюрідні брати і сестри.

Богдан Романюк. Житель села Куткір, Золочівського району. Був призваний на військову службу у лютому 2023 року. Він був навідником танкового взводу танкової роти танкового батальйону військової частини. Загинув 12 жовтня 2023 року внаслідок детонації боєприпасів, отримавши поранення несумісне з життям. У захисника залишилася дружина, син та дві сестри.

Григорій Лапчак. Житель села Бірки, Івано-Франківської громади. Молодший сержант. Загинув виконуючи бойові завдання на Харківському напрямку.

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

Фото: Львівська ОВА

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!