Сьогодні Львівщина прощається із сімома захисниками. Фото

8748 0
Герой віддали своє життя за Україну через російську агресію.
ФОТО УМОВНЕ / ТВОЄ МІСТО

ФОТО УМОВНЕ / ТВОЄ МІСТО

У п’ятницю, 18 серпня, у Львівській області прощаються із загиблими захисниками: Мар'яном Волковим, Василем Косоловичем, Олегом Дяківим, Едуардом Сироватським, Ігорем Габером, Володимиром Левицьким та Романом Яблонським. Про це повідомили пресслужба Львівської ОВА.

Що відомо про Героїв?


Мар'ян Волков 

Стриянин. Призваний на службу у травні 2023 року. Солдат механізованого відділення – бойової машини в/ч. Загинув під час артилерійського обстрілу на Донеччині.

Василь Косолович

Житель села Баня Лисовицька Моршинської громади. Воював на східному напрямку. Помер поблизу населеного пункту Мала Рогань Харківської області. У воїна, який добровольцем пішов захищати країну, обірвався тромб.

Олег Дяків

Житель Миколаєвської громади. Солдат, механік відділення технічного обслуговування автомобільної техніки взводу забезпечення самохідного артилерійського дивізіону військової частини А4681.

Едуард Сироватський

Львів’янин. За порадою дідуся, ветерана двох війн, вступив до Енгельського вищого зенітного ракетного командного училища протиповітряної оборони. Після завершення навчання повернувся на Батьківщину та проходив службу у лавах Військ протиповітряної оборони Збройних Сил України. Від початку повномасштабного вторгнення рф добровільно став на захист Батьківщини. Старший лейтенант. Виконував бойові завдання у лавах 65-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Боровся із окупантами на південному напрямку. У воїна залишилися дружина, донька, онука та брат.

Ігор Габер

Уродженець села Стрільбичі Львівської області.

Від початку повномасштабного вторгнення став до лав 137-го окремого батальйону морської піхоти 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського Військово-морських Сил Збройних Сил України. Боронив державу на східному напрямку. У воїна залишилися бабуся, мама, брат, дядько, двоюрідні брати і сестри.

Володимир Левицький

Житель міста Миколаєва. Зник безвісти 7 жовтня 2022 року в районі Нової Кам’янки, Херсонської області внаслідок бойового зіткнення з противником та артилерійського обстрілу. У серпні цього року вдалось ідентифікувати тіло Захисника. Його визнано загиблим. Посмертно Героя нагороджено медаллю «За військову службу Україні».

Роман Яблонський

Житель міста Радехів. Навідник мотопіхотного відділення 2 мотопіхотного взводу 3 мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону, рядовий ВЧ А1008. Загинув 13 серпня 2023 в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання у Харківській області.

Фото: Львівська ОВА

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!