Сьогодні у Львові міські автобуси виїхали на маршрути

2192 0
Наразі на вулиці Пасічній маршруток немає.

Як близько 10:00 години 1 вересня поінформував начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир, на вул.Пасічній автобусів станом на зараз немає.

«В АТП йде плановий випуск автобусів на маршрути», – сказав Віктор Щир.

Як повідомляють очевидці у соцмережах, маршрутки із місця запланованого страйку почали роз’їжджатися ще у ночі.

Додамо, 31 серпня, у Львівській міській раді відбулася чергова зустріч з перевізниками, водіями, громадськими активістами щодо ситуації, яка склалася з перевезеннями у Львові.

Водії та підприємці, які працюють на субпідряді, вимагали від міста негайно вирішити питання з перевезенням пільгових категорій пасажирів. Зокрема, лунали думки, аби скасувати пільговий проїзд у громадському транспорті пенсіонерам та інвалідам 3-ї групи. Також була ідея, аби громадський транспорт у Львові був поділений на експрес-маршрути та автобуси загального користування. Проїзд у експрес-маршрутах пропонували зробити платним для всіх, а в автобусах загального користування – безплатним для пільговиків.

Керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич вкотре нагадала присутнім, що міськвиконком не може приймати рішень, які обмежують право людей на пільгові перевезення, адже подібне минулорічне рішення виконкому суд визнав незаконним.

Відтак, перший заступник міського голови Львови Віктор Пушкарьов закликав усіх до конструктивної співпраці та пошуку законних шляхів виходу з ситуації, що склалася. Зокрема, він запропонував розглянути це питання на найближчій сесії Львівської міської ради, вислухавши всі сторони: перевізників, водіїв, профспілки, пільговиків. Також домовлено, що перед сесією питання щодо перевезень буде розглядатись на профільній депутатській комісії.

Нагадаємо, 30 серпня, у Львові стартував страйк перевізників. Як наслідок, кілька маршрутів не виїхали. Серед основних вимог, які висунули протестувальники, – обмеження пільгового проїзду у громадському транспорті

Читайте також: У Львові можуть встановити час для проїзду пільговиків

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!