Україна готується до найгіршої зими та як жінки у час війни розвивають фермерство. Підсумки доби

842 0
Нині 7 листопада та 622 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: BBC

Фото ілюстративне: BBC

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 15:06, відбій – 16:32. Фіксувався зліт ворожого МіГ-31К.

Читайте також: Скільки ракет росія випустила у жовтні по Україні і які запаси залишилися. У рф у запасі наразі приблизно 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня, які можуть вражати об’єкти на відстань понад 350 кілометрів.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 78 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 7 ударів по районах зосередження противника та 1 – по його ЗРК. Уражено 3 артилерійських засобів, пункт управління, засіб протиповітряної оборони та ще одну важливу ворожу ціль.

Також силами та засобами протиповітряної оборони знищено ударний «Shahed-136/131» та розвідувальний БпЛА.

Читайте також: Під Києвом від вибуху гранати загинув помічник Залужного. Відомо, що в одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. За попередньою інформацією, Частяков приніс додому пакет із подарунком, в якому було спиртне та чарки у вигляді гранат.

Та: Загибель бійців 128 бригади. ДБР почало службове розслідування. Бригада підтвердила загибель 19 своїх бійців унаслідок ракетного удару.

Акцент дня: «Коли чоловік у війську, ви підтримуєте Україну». Як жінки розвивають фермерство. Минулого тижня у Львові відбувався щорічний VI Форум бізнес-мережі сільських жінок. У ньому взяли участь майже 90 представниць із різних регіонів України. Вони презентували свою продукцію, ділилися досвідом та вчилися розвивати свій бізнес. Tvoemisto.tv розповідає про те, чи буде майбутнє фермерства, агропромислового виробництва за українськими жінками, та чому їх важливо підтримувати.

Ключові події:

1. Я вважаю, що вибори не на часі, – Зеленський. Глава держави закликав дбати про захист держави.

Читайте також: У Польщі розпочався страйк перевізників. Яка ситуація на кордоні. Планують пропускати лиш по одному вантажному автомобілю на годину.

Та: Ще п’ятьох «беркутівців» судитимуть за розстріли на Майдані. Нині вони переховуються в Росії;

2. На Львівщині за тиждень впала сумарна вартість закупівель. Які тендери оголошували у області. Найдорожчий проєкт – «Реконструкція інженерних мереж водопроводу та каналізації в районі вул. Гречаної, вул. Городоцької, 172-174 (промислова зона «Мотозавод»)» – Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал». Його вартість складає 56 млн 691 тис. грн.

Читайте також: Керівника Львівської онколікарні внесли в реєстр корупціонерів. Раніше Сихівський райсуд оштрафував Ігора Ковальчука за неодноразове виписування собі та доньці премій;

3. Міністр закордонних справ заявив, що Україна готується до найгіршої зими в історії. Ця заява прозвучала в контексті слів міністра про те, що Україна вже не сподівається на передачу ФРН далекобійних Taurus.

«Ми готуємося до найжахливішої зими в історії. Тому ми закриємо очі, якщо не отримаємо Taurus, але отримаємо системи ППО», – зазначив Дмитро Кулеба.

Читайте також: На Київщині відключатимуть світло. Графік. Тривають роботи з підвищення надійності електропостачання.

Та: У Львові відновлюють подачу опалення до житлових будинків. Таке рішення прийняли через зниження температури та багато звернень на «Гарячу лінію»;

4. За яких умов львів’яни можуть отримати субсидію. Пояснення. Житлова субсидія не призначається, зокрема на наступний період, якщо протягом трьох місяців є заборгованість з оплати комунальних послуг чи витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 680 грн.

Читайте також: У столиці патрульні почали вимірювати швидкість руху на кількох вулицях. Адреси. Контроль здійснюють на аварійно-небезпечних ділянках та місцях, де трапляється найбільша кількість ДТП.

Та: Садовий наголосив, що до кінця року на всіх автобусах можна буде оплатити карткою. Мер каже, що більшість львів’ян продовжують платити готівкою;

5. Військовий зі Львова виставив свої картини на аукціон, щоб зібрати кошти на дрони. Львівський художник Євген Равський з першого дня повномасштабної війни захищає державу у лавах 103 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

Читайте також: Біля «Будинку з комахами» відновили роботи. На локації працює ескаватор, копають безпосередньо поруч із памʼяткою архітектури 1893 року, пишуть активісти.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на тижні. Прогноз синоптиків. У вівторок – хмарно з проясненнями. Температура вночі 2 – 4°, вдень 13 – 15° тепла. 8 листопада хмарно. Вночі місцями, а вдень по всій території дощ. Уночі 3 – 8°, вдень 8 – 13°. 9 листопада теж хмарно з проясненнями. Уночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 7 – 12°. У пʼятницю – невеликий дощ. Уночі 1 – 6°, вдень 7 – 12°. У вихідні дощитиме. Зокрема, у суботу уночі 3 – 8°, вдень 5 – 10°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!