Сьогодні у Львові поховають художника Володимира Патика

1702 0
Чин похорону і прощання відбудеться у Соборі святого Юра.
Автопортрет Володимира Патика (zbruc.eu)

Автопортрет Володимира Патика (zbruc.eu)

Сьогодні, 30 серпня, о 15.00, в Соборі святого Юра, відбудеться Чин похорону і прощання з відомим художником. Поховають митця у в родинному гробівці на Личаківському кладовищі.

Зазначимо, Володимир Патик народився 9 жовтня 1926 року в селі Чорний Острів (тепер Жидачівського району) на Львівщині. У 1953 році закінчив Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва (у Романа Сельського). Від 1996 року Володимир Патик – заслужений художник України. У 1999 році Володимиру Йосиповичу Патику присуджено Шевченківську премію за серію робіт «Земля Шевченка» і твори останніх років.

Нагадаємо, Володимир Патик помер 28 серпня 2016 року на 90-му році життя. Митець був один з найвідоміших львівських художників, яскравий представник галицької школи живопису.

Підготувала Оксана Лісна

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!