Сьогодні віряни відзначають свято Введення в Храм Пресвятої Богородиці

1186 0
Введення вважається однією із найважливіших подій в християнстві.
Введення в Храм Пресвятої Богородиці/ фото з відкритих джерел

Введення в Храм Пресвятої Богородиці/ фото з відкритих джерел

З 1 вересня 2023 року Православна церква України (ПЦУ) та Українська греко-католицька церква (УГКЦ) перейшли на новоюліанський календар. Усі дати церквоних свят змістилися на 13 днів назад. Відтак, сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначають свято Введення в Храм Пресвятої Богородиці. 

Свято Введення в храм Пресвятої Богородиці також відоме, як Третя Пречиста, присвячене Діві Марії, матері Ісуса Христа, та є одним із найважливіших релігійних свят в християнстві.

Читайте також: Церковні свята в листопаді та грудні. Коли відзначати за новим стилем

Про що свято Введення в храм Пресвятої Богородиці

Довгий час батьки Марії, Іоаким та Анна, не могли зачати дитину, тому постійно молилися і просили Господа, щоб він подарував їм можливість насолодитися батьківством. Бог відповів на їхні молитви за обіцянку віддати майбутнього первістка служінню до Єрусалимського храму. Згодом у подружжя народилася донька, яку вони назвали Марією. Коли дівчинці виповнилося три роки, батьки, пам'ятаючи про свою обіцянку, відвели її до Єрусалимського храму. Там вона вчилася і жила аж до заручин з майбутнім чоловіком, Йосипом. Саме день, коли Іоаким та Анна відвели Марію до храму, і є Введенням. 

Читайте також: Церква у Львові на Сихові відзначає храмовий празник. Про будівництво, труднощі та нову будівлю

Додамо, у цей день сихівська церква Введення, що на вулиці Чукаріна у Львові, святкує свій храмовий празник. За словами настоятеля храму, отця Любомира, парафія була заснована у 2000-му році. Тоді, згідно з усіма документами, було офіційно закопано і освячено хрест. Це відбулось якраз на свято Введення в храм Пресвятої Богородиці.

Читайте також: Що відбулося в церкві Андрій та чому не всі перейдуть на новий календар 

Нагадаємо, 15 листопада розпочався Різдвяний піст. Його дати у зв'язку з переходом на новоюліанський календар також змістилися і тепер він триває з 15 листопада до 24 грудня. А коли українці святкуватимуть інші свята в листопаді та грудні читайте за посиланням

Юлія Кметик

Фото зі сторінки церкви на Фейсбук 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!