Знайшли інвесторів для відновлення палацу Бесядецьких та які вулиці закриті для проїзду у Львові. Підсумки доби

788 0
Нині 11 вересня та 565 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося понад 30 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 11 ударів по районах зосередження противника. Підрозділами ракетних військ уражено 8 ворожих артилерійських засобів.

Уночі рф завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: Зеленський змінив дату святкування дня танкових військ в Україні. Тепер його відзначатиметься щороку 14 вересня.

Та: Безпілотники, якими атакують російські аеродроми, майже точно запускають з території рф, – розвідка Британії. У загони для боротьби з безпілотниками у росії записалися близько 800 осіб.

Ключові події:

1. В Україні запровадять посаду військового омбудсмена. «Найбільшим пріоритетом для нас є наші військові, їх життя, безпека й гідність. Ми маємо започаткувати нову філософію ставлення до військових і зробити все можливе і навіть неможливе, аби наші військові були забезпечені всім необхідним – зброєю, оснащенням, формою, їжею, засобами захисту, медичним обслуговуванням, освітою, підготовкою і всім іншим», – зазначив міністр оборони України Рустем Умєров;

2. У Львові знайшли інвесторів для відновлення палацу Бесядецьких. Працівники університету імені Івана Франка знайшли інвесторів для відновлення для палацу Бесядецьких, який є на балансі вишу. Наразі вони проходять перевірки у відповідних установах: мінекономіки, фонд держмайна та міносвіти. За словами проректора з адміністративно-господарської роботи університету Василя Куриляка, приблизна сума для відновлення палацу становить близько 100 мільйонів гривень;

3. Які вулиці тимчасово закриті для проїзду у Львові. Перелік. Із 1 вересня транспортний потік у Львові збільшився. Тож Тvoemisto.tv зібрало інформацію, які вулиці перекриті у Львові через ремонтні роботи.

На цю ж тему: Від нині одну з вулиць Франківського району Львова перекриють. Вулицю Янева перекриють з 08.00 год 11 вересня і до 22.00 год 30 листопада 2023 р.

Читайте також: Топ-5 веломаршрутів на відстані до 40 км від Львова. Хороші веломаршрути можна зробити і по місту. Це може бути шлях до Шевченківського гаю і парку «Знесіння»для початківців;

4. Три з чотирьох дерев’яних церков Львівщини перебувають під посиленим захистом ЮНЕСКО. До списку увійшли Жовківська церква Пресвятої Трійці, Матківська церква Введення у храм Пресвятої Богородиці та Потелицька церква Святого Духа. Водночас дерев’яна церква Святого Юра у Дрогобичі, яка є під охороною ЮНЕСКО, в перелік Міжнародного списку культурних цінностей, що перебувають під посиленим захистом не потрапила.

Читайте також: Коли відзначати іменини за новим церковним календарем. З переходом на новоюліанський календар зміняться дати низки свят. Так, Різдво ПЦУ і УГКЦ відзначатимуть 25 грудня (а не 7 січня, як раніше), Покрова Пресвятої Богородиці – 1 жовтня, Водохреща – 6 січня, а День святого Миколая – 6 грудня. Разом з усіма церковними святами нову дату набувають й іменини;

5. Чим дивуватимуть львівські театри у вересні. Афіша вистав. Tvoemisto.tv зібрало добірку репертуарів.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!