США не підтримують передачу винищувачів Україні – Пентагон

2175 0
Передача МіГ-29 Україні може бути помилково прийнята за ескалацію та може призвести до серйозної реакції Росії.
Фото: GETTY

Фото: GETTY

Сполучені Штати не підтримують передачу бойових літаків Україні, зокрема польських винищувачів МіГ-29. Про це заявив офіційний представник Пентагону Джон Кірбі, повідомляє Європейська правда.

Міністр оборони США Ллойд Остін мав розмову з польським колегою і наголосив, що Штати не підтримують передачу додаткових винищувачів ВПС України на даний час.

За словами Джона Кірбі, є кілька причини, через які США проти передачі бойової авіації Україні.

Читайте також: Винищувачі для України. У США назвали заяву поляків необгрунтованою

«По-перше, ми вважаємо, що найкращий спосіб підтримати українську оборону – це надати їй зброю та системи, яких вони найбільше потребують для відбиття російської агресії, зокрема, протитанкової та протиповітряної оборони. Ми разом з іншими країнами продовжуємо надсилати їм цю зброю і знаємо, що вона використовується з великим успіхом», – каже він.

Представник Пентагону зазначив, що хоча можливості російської авіації і значні, їх ефективність обмежена через українські стратегічні оперативні та тактичні наземні системи ППО, ракети «земля-повітря» та переносні зенітно-ракетні комплекси.

«По-друге, наразі Військово-повітряні Сили України мають кілька ескадрилей повністю боєздатних літаків. За нашими оцінками, додавання літаків навряд чи суттєво змінить ефективність ВПС України у порівнянні з можливостями Росії. Тому ми вважаємо, що вигода від передачі цих МіГ-29 є невеликою», – каже Джон Кірбі.

Читайте також: «Ми не здамося». Зеленський процитував Черчилля перед британським парламентом 

Розвідка вважає, що передача МіГ-29 Україні може бути помилково прийнята за ескалацію та може призвести до серйозної реакції Росії, яка може збільшити перспективи військової ескалації з НАТО.

Нагадаємо, що НАТО не погоджується закривати небо над Україною. Водночас в Офісі президента вважають, що це не остаточне рішення, і країни-члени Альянсу все ж можуть надати протиповітряну оборону Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!