США запровадять нові санкції щодо Росії через визнання «Л/ДНР»

2210 0
Білий дім «очікував на подібне рішення» і готовий відповідно зреагувати.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Сполучені штати Америки оголосять про додаткові санкції, пов'язані з визнанням Росією окупованих нею територій Донецької та Луганської областей незалежними «республіками». Президент Сполучених Штатів Джо Байден також підпише указ, який забороняє громадянам США торгівлю чи інвестиції в райони, підконтрольні незаконним збройним угрупованням «ДНР» і «ЛНР». Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті Білого дому.

Читайте також: Путін офіційно визнав незалежність «Л/ДНР» 

«Ми очікували на такий крок з боку Росії і готові негайно реагувати. Незабаром президент Байден видасть указ, який забороняє нові інвестиції, торгівлю та фінансування з боку громадян США в так звані регіони «ДНР» і «ЛНР» в Україні», – йдеться у заяві офіційного представника Білого дому Джейн Псакі.

У заяві наголошується, що указ дасть можливість накладати санкції на будь-яку особу, яка вирішила вести діяльність в цих районах України.

Читайте також: «Путін – божевільний, а Росія лежить у паралічі», – експрофесорка МДУ Олена Волкова

«Державний департамент і міністерство фінансів найближчим часом отримають додаткові відомості. Також незабаром ми оголосимо про додаткові заходи, пов’язані з сьогоднішнім кричущим порушенням міжнародних зобов’язань Росії», – є також у заяві.

Псакі зауважила, що ці заходи є окремими від швидких і суворих економічних заходів, які США готують у координації з союзниками та партнерами на випадок російського вторгнення в Україну, і будуть доповнювати їх.

Читайте також: Очільник МЗС України пояснив, чому необхідно накласти санкції на Росію, не чекаючи на вторгнення

У заяві зазначається, що США продовжує тісно консультуватися з союзниками та партнерами, у тому числі з Україною, щодо подальших кроків та поточної ескалації Росії вздовж кордону з Україною.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін визнав незалежність самопроголошених «ЛНР» та «ДНР». Лідери іноземних держав засудили рішення Путіна, заявивши, що це кінець Мінського процесу. Україна закликала західних партнерів, щоб коаліція не дозволила Росії розпочати третю світову війну. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!