Стало відомо, скільки ядерних боєголовок було на знищеному крейсері «Москва» і чи несуть вони загрозу

14811 0
З ядерних боєголовок не буде витоку, якщо вони не пошкоджені.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

На знищеному захисниками України флагмані Чорноморського флоту Росії – ракетному крейсері «Москва» було щонайменше дві ядерні боєголовки. Ядерна зброя супротивника зараз лежить на дні моря та не несе загрозу. Про це розповів перший заступник голови Спілки офіцерів України Євген Лупаков, повідомляє Obozrevatel.

Читайте також: Ракетний крейсер «Москва» затонув. Росія визнала втрату

За його словами, серед 20 кораблів країни-агресора, які наразі перебувають у Чорному морі, також напевно є такі, що несуть тактичну ядерну зброю. Але її застосування окупант не наважиться з об’єктивних причин.

«З ядерних боєголовок ніякого витоку бути не може, бо там стоїть великий захист. Якщо вони не пошкоджені. А вони, я впевнений, не пошкоджені, бо на сьогодні радіаційний фон не підвищений», – каже Євген Лупаков.

Водночас він запевнив, що кораблі рф, що зайшли у Чорне море, напевно мають на борту крилаті ракети «Калібр» та тактичну ядерну зброю.

За словами офіцера, удар по будь-якому місту з такої зброї спричинить шкоду, що можна зрівняти із «половиною Хіросіми чи половиною Нагасакі». Агресор не вдасться до цього, оскільки, випустивши таку ракету, одразу отримає удар у відповідь від союзника України.

Читайте також: Українські ракети вдарили по крейсері «Москва», який раніше послали захисники Зміїного

«Щойно буде застосована навіть тактична зброя, одразу парочку стратегічних ударів буде завдано по Москві і на цьому питання буде закрито», – каже офіцер.

Нагадаємо, що 13 квітня українські протикорабельні ракети «Нептун», які стоять на сторожі Чорного моря, завдали удару по російському кораблю «Москва». Це саме той корабель, який раніше послали захисники острову Зміїного. На борту російського крейсера «Москва» мали бути дві ядерні боєголовки до крилатих ракет. Ракетний крейсер «Москва» входить до складу сил постійної готовності Чорноморського флоту. Тобто за командою він за мінімальний час повинен вийти у відкрите море для виконання бойових задач. Пропорції між звичайними та ядерними боєприпасами, які зараз використовуються для озброєння ракетних крейсерів у рф, невідомі. За часи СРСР це могло бути декілька ракет з 16 одиниць.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!