Сучасна операційна для пологового та сквер на Майорівці. Що хочуть втілити у Личаківському районі

2100 1
Голосування за проєкти Громадського бюджету триватиме до 23:59 15 листопада.

Залишилося три дні до завершення голосування за проєкти Громадського бюджету Львова. Мешканці міста, старші 16-ти років, ще можуть проголосувати за один малий і один великий проєкт. Ті, хто зареєстрований у Львові, можуть віддати голос на сайті громадського бюджету за допомогою bank ID або електронно-цифрового підпису. Проголосувати з допомогою bank ID можуть клієнти таких банків: Приватбанк, Монобанк, Ощадбанк, Кредобанк, ПУМБ, Ідея банк, Банк Південний, А-банк, Конкорд- банк, Радабанк, Мотор-банк.

Клієнти Приватбанку також можуть проголосувати з допомогою банківських терміналів та у мобільному додатку Приват24. Детальніше про критерії, відповідно до яких можна проголосувати, тут. Натомість Tvoemisto.tv зібрало в суб'єктивну підбірку низку цікавих проєктів, які хочуть реалізувати у Личаківському районі.

Читайте також: Перемагають згуртовані. Як виграти конкурс Громадського бюджету

№30 Сучасна операційна для пологового будинку

Тип: великий;

Адреса: вул. Мечнікова, 8;

Бюджет: 2 983 706 грн;

Більше 20% породіль потребує родорозв’язання через кесарів розтин. Життя жінки та новонародженого залежить не лише від фаховості лікаря, а й від якісного та сучасного медичного обладнання. Апарат штучної вентиляції легень, операційні стіл та лампи покращать якість медичної допомоги. Закупівля дозволить лікарям більш ефективно надавати невідкладну допомогу.

Мережа вуличних тренажерів у Винниках

Тип: малий;

Адреса: вул. Львівська, 1;

Бюджет: 598 950 грн;

Мета проєкту – спонукати дітей, молодь та старших за віком людей до активного заняття спортом, підтримки здорового способу життя на базі вільно доступної мережі вуличних спортивних тренажерів, розташованих поряд з дитячими або спортивними майданчиками у Винниках. Зокрема, на вулицях: Кільцевій, 1, 2А, 9; Винна гора, 14; Жуковського, 39; Івасюка, 21; Стрілецькій, 1; Грушевського та Сагайдачного, 35.

№154 Облаштування скверу на Майорівці

Тип: великий;

Адреса: вул. Євгенії Ярошинської, 9;

Бюджет: 3 млн гривень;

Мотузковий парк, зелений лабіринт, освітлення, велопарковки, нові ігрові дитячі комплекси, лавки та доріжки – це оновлений сквер на Майорівці.

№45 Інноваційний спортивно-ігровий дитячий майданчик по вулиці Некрасова

Тип: великий;

Адреса: вул. Некрасова, 57;

Бюджет: 1 788 534 гривень;

Жителі Личаківського району міста Львова хочуть запропонувати комплексний проєкт ігрового майданчика нового типу, який планують звести на місці старого, занедбаного і небезпечного.

№136 Відновлення дитячо-спортивного майданчика по вул. Козланюка, (1-3) (бічна Личаківської біля 63 школи)

Тип: малий

Адреса: вул. Козланюка, 3;

Бюджет: 599 790 гривень

На вул. Козланюка (поблизу 63 школи) розташований майданчик. Стара гірка, якою не ризикує спуститися навіть дорослий, чи рештки бетонних плит з металевими штирями швидше нагадують мешканцям зону відчуження, ніж місце для відпочинку. Тому майданчик пропонують оновити, видаливши рештки старого обладнання та встановивши нове, з вуличними спортивними тренажерами та баскетбольним майданчиком.

Читайте також: Простір інноваційної освіти та скейт-парк. Які проєкти хочуть реалізувати у Сихівському районі

№29 Подаруй шанс на життя

Тип: малий;

Адреса: вул. Мечнікова, 8;

Бюджет: 589 600 грн;

Протягом року в середньому народжується 5000 немовлят. Близько 6% недоношених дітей з малою масою тіла потребують лікування та догляду в інкубаторах.12% новонароджених з`являються на світ з певними захворюваннями та потребують спеціального обладнання для моніторування їхнього стану. Відсутність даної апаратури значно погіршує якість надання допомоги цій групі новонароджених.

№213 Громадський простір та рекультивація озера на вулиці Лодія дорогою до заказника «Чортова Скеля»

Тип: малий;

Адреса: вул. Лодія, 26;

Бюджет: 598 345 грн;

Вулиця Лодія з’єднує мікрорайон з Винниківським лісопарком. Територія спільного користування та озеро, яке наповнюється джерельною водою, зараз занедбане і власними силами мешканці не мають можливості її облаштувати. Також в пішому доступі від центру мікрорайону немає жодного обладнаного дитячого майданчика.

Мета проекту – створення комфортного простору для мешканців прилеглих вулиць, рекультивація озера з облаштуванням дитячого майданчика. Планують також встановити відпочинкову та ігрову зони, облаштувати безпечний берег озера.

№158 «Покровська площа» (перед храмом Покрову пресвятої Богородиці на вул. Личаківська, 175)

Тип: малий;

Адреса: вул. Личаківська, 175;

Бюджет: 599 000 грн;

Мета проєкту – створити громадський простір перед церквою Покрови для дозвілля мешканців і гостей Львова. Площа буде засіяна травою, оновлена зеленими насадженнями і квітниками, облаштована прогулянковою доріжкою, смітниками, лавками та вуличними меблями. Тут буде простір для різних культурно-мистецьких заходів, зокрема: вуличний кінотеатр, концерти, театралізовані дійства тощо.

Ольга Коваль

Візуалізації ЛМР



Читайте також:
13 Листопада, 2019 19:30
Анастасія Доброго дня, яким чином обирались проекти, які редакція вирішила висвітлити у даному пості? І чому опущено переважну більшість проектів Личаківського району, як і освітньо-медичних, так і з категорії "інше"?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!