Київ

Суд повернув Києву землі ландшафтного заказника «Совська балка»

618 0
Територію мають привести у належний стан

Господарський суд Києва повернув громаді земельну ділянку водного фонду по вулиці Петра Радченка, яка входить в охоронну зону ландшафтного заказника місцевого значення «Совська балка» та парку відпочинку «Совський парк». Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Зазначається, що використання земель природно-заповідного фонду обмежене. Територія вважається невіддільною частиною екосистеми та перебуває під охороною держави. Вартість ділянки по вулиці Петра Радченка оцінюється у понад 390 млн гривень.

Київрада не передавала зазначені землі у власність чи користування будь-яким фізичним, чи юридичним особам.

Правоохоронці поінформували, що суд повністю погодився з доводами прокурора стосовно самовільного будівництва нежитлових споруд та незаконної реєстрації права власності на них.

Зазначимо, що на вказаній території розташована «зона відпочинку "Совська балка"», яка здає відпочивальникам в оренду альтанки з мангалами.

Рішенням суду скасовано державну реєстрацію самовільно збудованих об'єктів. Товариство зобов'язане привести у належний стан і повернути земельну ділянку столичній громаді.

Нагадаємо, Апеляційний суд відхилив вимоги забудовника і залишив чинним рішення Київради про створення заказника «Троєщинські луки».

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!