Київ

Суддю з Київщини судитимуть за заперечення російської агресії

644 0
Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — заставу у розмірі 3 млн грн
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Суддю з Криму, який працював в одному з апеляційних господарських судів Київщини, звинувачують у виправдовуванні російської агресії і закликах до співпраці зі ставлениками РФ на окупованих територіях. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, уродженця Криму, після тимчасової окупації півострова, перевели до одного з судів Київської області. Після початку повномасштабної війни у лютому 2022 року суддя висловлювався на підтримку дій країни-агресора. Він схвалював окупацію українських територій і шкодував, що війська РФ відступили від селища під Києвом, де він мешкав в останні роки.

Крім того, чоловік телефонував знайомим на окупованій частині Запорізької області і закликав працювати на російську «міліцію», щоб не допустити повернення цих територій під контроль України.

Нині ДБР завершило розслідування стосовно діяльності судді. Обвинувачення скеровані до суду.

Уродженцю Криму інкримінують заперечення збройної агресії Росії, визнання правомірною окупації частини території України та підбурювання до добровільного зайняття посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 3 ст. 436-2, ч. 4 ст. 27, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Санкція статей передбачає до 15 років ув'язнення.

За клопотанням ДБР, суд обрав підозрюваному запобіжний захід — заставу у розмірі 3 млн грн. Також накладено арешт на майно фігуранта — три земельні ділянки, будинок під Києвом та автомобіль.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!