Україна

Телеграм є проблемою для національної безпеки – Буданов

638 0
Начальник ГУР прокоментував ситуацію з використанням Телеграм в Україні.
фото умовне

фото умовне

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов прокоментував ситуацію з використанням месенджера Telegram в Україні. Свої коментарі начальник ГУР надав під час виступу на третьому щорічному форумі Kyiv Stratcom Forum 2024.

«Telegram, з точки зору національної безпеки, точно є проблемою. Це треба розуміти», — заявив генерал.

Водночас він підкреслив, що абсолютно проти утисків свободи слова.

«Але це вже занадто. Тобто у нас будь-яка людина може зробити канал, почати на ньому писати все, що йому заманеться, а коли щось починають робити, прикриватися тим, що це свобода ЗМІ. Та це не свобода ЗМІ, це трошки інакше називається», — заявив Кирило Буданов.

Читайте також: Телеграм містить у собі низку загроз для безпеки України – ГУР

Також він зазначив, що є і інший бік у Telegram.

«Усі його читають. Він багато в чому завдає руйнівного ефекту тут всередині, але так само завдяки йому можна щось доносити до людей на окупованих територіях. Це те, що більш-менш якось працює», — сказав начальник ГУР.

Нагадаємо. секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов назвав Telegram одним із найнебезпечніших месенджерів та зазначив, що до влади звертаються із пропозиціями про його закриття. Про це він наголосив 13 березня під час спілкування із журналістами у Львові.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!