На правах реклами

З чого почати торгівлю криптовалютою і які терміни варто знати

3113 0
Важливо пам'ятати, що при роботі із криптовалютою необхідно володіти не тільки базовими поняттями, але й спеціальними термінами.

Все частіше українці вибирають для себе нові способи заробітку, один з яких – торгівля криптовалютами. Щоб стати професіоналом, спочатку потрібно опанувати теоретичні поняття, тобто від самого початку новачок має знати основну термінологію. Торгівля криптою дещо нагадує операції із цінними паперами, тож такий досвід може стати в нагоді.

Одне з місць, де відбуваються маніпуляції з криптомонетами – біржа Binance. Тут можна дізнатися про поточний курс біткоїна, придбати інші альткоїни чи стейблкоїни.

З яких термінів необхідно розпочати?

Будь-який професіонал розпочинав свій шлях із вивчення азів. Деякі з понять необхідно розуміти на самому початку.

Серед основних:

●          біржа;

●          ліквідність;

●          актив;

●          пасив;

●          фіатні засоби.

Нескладно здогадатися, що біржа – місце, де відбувається торгівля криптовалютами. Оскільки йдеться про цифрові засоби, то і процес проходить у віртуальному просторі. Тобто користувач може здійснювати торгівлю віддалено за допомогою інтернету. Наприклад, криптовалютна біржа Binance – найпопулярніший ресурс в українців, які вирішили випробувати власні сили в торгівлі криптою. Для цього тут є всі необхідні інструменти.

Ліквідність – це швидкість, з якою певні цифрові засоби можуть бути обміняні на фіатні кошти. Неважко зробити висновок, що фіатні гроші – це звичайна валюта, тобто юані, фунти, долари чи гривні.

Активи – самі криптовалюти, які будуть цікаві для учасників торгівлі, а пасиви – це кредитні чи інші зобов’язання. Варто зазначити, що пасиви – нечасте поняття у житті сучасного криптовалютного трейдера. Особливо це стосується початківців.

Спеціальні терміни ринку криптовалют

Недостатньо опанувати базові поняття – необхідно володіти і спеціальними термінами, які обов’язково зустрінуться вже в перший день торгівлі. Серед них:

●          блокчейн;

●          криптовалюта;

●          токени;

●          майнінг;

●          біткоїн;

●          стейблкоїн;

●          еірдроп.

Варто детальніше зупинитися на кожному з понять. Блокчейн – система, яка розподілена між тисячами комп’ютерів по всьому світу. Завдяки цьому є гарантія максимального захисту інформації та децентралізована робота. Кожен блок має дані про сусідні блоки, тому підробка стає неможливою.

На блокчейні базується робота будь-якої сучасної криптовалюти. Основна та найдорожча з них – біткоїн.

Щоб здобути певну криптовалюту, комп’ютери чи інші технічні пристрої проводять складні обчислення. Цей процес отримав назву майнінгу. З кожним роком добути монети стає дедалі складніше. Нагородою за видобуток є токени. Ці віртуальні монети можуть використовуватися як повноцінний платіжний засіб для замовлення товарів чи послуг.

Криптовалюти відрізняються волатильністю, тобто всього за кілька годин можливі зміни курсу в різний бік. Для фіксації своїх прибутків використовують стейблкоїни. Це монети, що забезпечуються фіатними коштами та мають вартість, яка дорівнює закріпленій за ними криптовалютою. Наприклад, долар, євро, унція золота.

Еірдроп – процес, під час якого проводиться роздача монет. Зазвичай таке відбувається для залучення нових учасників. Знаючи основні поняття, новачку буде набагато легше зорієнтуватися на криптовалютній біржі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!