На правах реклами

Shibu Inu та Dogecoin. Як створювалися найоригінальніші криптовалюти світу

781 0
Деякі з них запускалися як жарт чи інтернет-мем, а зараз приваблюють інвесторів по цілому світу.

Сучасні творці криптовалюти запускають свої проєкти не для збагачення, а для того, щоб донести суспільству власну ідею. Навіть легендарний біткоїн створювався для того, щоб продемонструвати світу прозорість та захищеність платежів, можливість їх проведення без участі банків.

Експеримент із першою криптовалютою виявився дуже вдалим, а нинішній курс біткоїна перевищує показник у 23 000 доларів. Деякі з альткоїнів запускалися як жарт чи інтернет-мем. Найвдалішими та найоригінальнішими проєктами стали Dogecoin та Shibu Inu.

Історія виникнення догкоїна

Цей альткоїн було створено у 2013 році – в епоху, коли криптовалюти набули надзвичайної популярності. Розробниками монети стали програмісти Джексон Палмер та Біллі Маркус. Перший працював у компанії Adobe, а другий – був співробітником IBM.

Джексон Палмер жартома заявив, що хоче випустити власну криптовалюту, що стане надзвичайною подією. Назву альткоїн отримав від популярного в той час інтернет-мему з собакою породи сіба-іну. Хоча запис у твітері був жартівливий, друзі Джексона пройнялися ідеєю, та попросили його створити цю монету.

В цей час Біллі Маркус працював над власною криптовалютою. Побачивши запис Палмера, він запропонував об’єднати зусилля. Базою для нової крипти став лайткоїн, який мав величезний запас монет (на відміну від біткоїна) та був доступний всім охочим.

Надзвичайна популярність догкоїна призвела до суттєвого росту курсу. Засновник «SpaceX» Ілон Маск просто згадав цю криптовалюту в соціальній мережі, що стало причиною зростання курсу вдвічі. При цьому прямих закликів до покупки нової монети не було.

Канадський програміст Віталій Бутерін не просто підтримав розробників, але й запропонував співпрацю розробникам на вигідних умовах, що також призвело до зростання курсу.

Як виникла криптовалюта Shibu Inu

Неважко здогадатися, що Shibu Inu – це своєрідна пародія на попередню криптовалюту. Адже саме ця порода собак стала логотипом догкоїна. Творець Shibu Inu анонімний. Усе, що про нього відомо – нік Ресі. Винахідник Shibu Inu назвав своє творіння «вбивцею догкоїна». Крім того, було придумано три головні правила, яких дотримуються і нині:

  • на створення нової монети не буде витрачено жодного цента;
  • для просування альткоїна не буде застосовуватися реклама;
  • автор монети може купувати її лише на загальних умовах для всіх користувачів.

Новий проєкт зацікавив Бутеріна, який на той час вже створив ефіріуми – криптовалюту та платформу для створення децентралізованих онлайн-сервісів. Сама валюта Shibu Inu також працює на базі «ефіру». Творці токена пожертвували Бутеріну 505 трильйонів за підтримку. Він витратив лише 50 мільйнів, що дорівнює 1,14 млрд доларів, а інші токени (90% від переданої кількості) публічно спалив. Залишок монет було направлено на благодійність.

Зараз Ресі працює над створенням власного метавсесвіту, де розрахунки будуть проводитися за допомогою токенів Shibu Inu. Також в його планах підняти курс однієї монети до 1 долара. Тобто, альткоїн, що створювався як жарт, зараз приваблює багато інвесторів по світу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!