На правах реклами

Криптовалютний ринок: Чи є USDC гарною інвестицією

989 0
Усі плюси та мінуси стейблкоїну, однак інвестувати в нього чи ні маєте вирішити самі.

USDC швидко став провідним гравцем у просторі цифрових валют. Запущений у вересні 2018 року компанією Circle, USDC є стейблкоїном, прив’язаним до долара США. Кожен USDC у обігу забезпечений одним доларом, що зберігається у резерві сертифікованої фінансової установи. Ця система гарантує, що навіть монета завжди має вартість одного долара, незалежно від того, що відбувається з ширшим криптовалютним ринком.

Детальніше про інвестиції в криптовалюти читайте у блозі Cryptex.

USDC відрізняється від інших криптовалют тим, що є максимально «прозорою». Наприклад, Circle публікує щомісячні звіти з докладним описом резервів доларів США, і регулярно проходить аудит незалежними компаніями. Така відкритість робить USDC одним із найнадійніших стейблкоїнів на ринку і дає інвесторам упевненість у тому, що їхні гроші в безпеці.

Усього за кілька років USDC стала другою за величиною стабільною монетою за ринковою капіталізацією, поступаючись лише Tether (USDT). USDC набув широкого поширення: на основних біржах і гаманцях з’явилася ця монета, а такі великі компанії, як Coinbase, Binance і Circle, підтримують її. Сотні підприємств і платформ використовують її, а ринкова капіталізація перевищує 53 мільярди доларів. Таке широке використання і підтримка роблять USDC безпечним і надійним варіантом.

Плюси інвестування в USDC

Не існує універсальної відповіді, коли йдеться про інвестування в цифрові активи. Натомість інвестори повинні враховувати свої індивідуальні потреби та толерантність до ризику. Однак USDC, як правило, вважається хорошою інвестицією з багатьох причин.

Низька волатильність. Однією з головних переваг USDC є те, що він набагато менш волатильний (показник, який характеризує тенденції зміни ринкових цін і доходів впродовж певного часу. – ред.), ніж інші цифрові валюти. Ця особливість робить його гарним вибором для несхильних до ризику інвесторів, які хочуть уникнути потенційних втрат при інвестуванні в більш волатильні активи.

Високий ступінь ліквідності. Будучи одним з найбільш широко використовуваних стейблкоїнів, USDC має високу ліквідність. Це означає, що його легко купувати і продавати на біржах, і для нього завжди є готовий ринок.

Надійність і довіра. USDC – одна з найнадійніших і найстабільніших монет, що заслуговують на довіру на ринку. Найбільші фінансові інститути підтримують її, а її резерви регулярно проходять аудит. Ці переваги дають інвесторам впевненість у тому, що їхні інвестиції в безпеці.

Конфіденційність і безпека. Інвестуючи в USDC, ви можете бути впевнені, що ваша конфіденційність захищена. USDC побудований на блокчейні Ethereum, який відомий своєю безпекою. Крім того, USDC використовує стандарт токенів ERC20, який забезпечує високий рівень захисту особистої інформації користувачів.

Глобальна доступність. USDC є глобальною валютою – це означає, що її може використовувати людина в будь-якій точці світу. Ця перевага робить її гарним вибором для інвесторів, які займаються міжнародними транзакціями або хочуть відправити гроші друзям і родичам за кордон.

Мінуси інвестування

Інвестори повинні знати про кілька потенційних недоліків інвестування в USDC.

Залежність від долара США. Будучи стейблкоїном, USDC прив’язаний до долара США, що означає, що його вартість безпосередньо пов’язана з показниками американської економіки. Тому, якщо економіка США ослабне, вартість USDC, найімовірніше, впаде.

Потенційне регулювання. Ще один ризик, який необхідно враховувати, – це можливість ухвалення майбутніх нормативних актів. Уряд США ще не запровадив жодних правил щодо цифрових валют, але це може статися в майбутньому. Це може вплинути на ціну USDC і ускладнити торгівлю або використання.

Обмежений потенціал зростання. Хоча USDC є хорошим варіантом інвестицій для тих, хто шукає стабільності, він не має такого ж потенціалу зростання, як деякі інші цифрові валюти. Оскільки його ціна прив’язана до долара США, він навряд чи зазнає такого ж різкого зростання цін, як деякі інші монети.

Потенційна втрата капіталу. Інвестиції в будь-яку цифрову валюту є ризикованими, і завжди є ймовірність втратити всі свої інвестиції. Вам слід пам’ятати про це, якщо ви думаєте про інвестування в USDC.

Коли йдеться про інші криптовалюти, одним з основних питань є те, чи будуть вони зберігати свою вартість. Зрештою, у цих цифрових активів немає фізичного товару. Однак з USDC ви можете бути впевнені, що ваш актив збереже свою вартість, оскільки він забезпечений реальними доларами США, що зберігаються в консорціумі фінансових установ. Крім того, емітент USDC, компанія Circle, суворо контролює їх поставку.

Нові USDC карбуються тільки тоді, коли в резерв вноситься долар США. Новостворені USDC потім відправляються в криптовалютний гаманець користувача. Коли користувач хоче обміняти свої USDC, він відправляє їх назад у Circle, яка знищує відповідну кількість USDC, а натомість користувач отримує долари США з резерву.

Поки весь криптовалютний ринок штормить, купити біткоїн за готівку можна на криптовалютній біржі Cryptex. Для цього необхідно надіслати заявку на поповнення вашого рахунку біржі із зазначенням бажаного міста переказу коштів, часу і суми. Індивідуальні умови для кожної угоди.

Подробиці у менеджера після оформлення заявки. Для трейдерів платформа також має широкий спектр корисних інструментів і зручний інтерфейс, що дає змогу моментально здійснити операцію в будь-який зручний момент.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!