Київ

У Білій Церкві вкрали 3,2 млн грн на модернізації котельні, — БЕБ

576 0
Комунальники встановили котельний модуль старого зразка, а списали кошти як за новий і потужніший
Фото умовне

Фото умовне

Комунальне підприємство у Білій Церкві на Київщині провело модернізацію теплогенеруючого обладнання багатопаливної котельні, завдавши місцевому бюджету збитків на 3,2 млн грн. Про це повідомляє БЕБ.

За даними слідства, під час виконання робіт підрядна організація встановила котельний модуль старого зразка, з меншою потужністю, ніж це передбачалося тендерною документацією.

Згодом підозрювані внесли до актів виконаних робіт неправдиві дані щодо їх обсягів та вартості. Такі неправомірні дії згаданих осіб завдали місцевому бюджету збитків на суму 3,2 млн грн.  

Детективи БЕБ повідомили про підозру директору комунального підприємства та підряднику у розтраті бюджетних коштів, службовому підробленні та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України), а також  інженеру з технічного нагляду у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Ухвалою суду на майно підозрюваних накладено арешт на суму 5,6 млн грн.  Прокуратурою Київської області заявлено цивільний позов на суму завданих збитків.

Наразі матеріали кримінального провадження скеровано до суду. Підозрюваним особам обрано запобіжні заходи.

Нагадаємо одна з громад на Київщині закупила неякісні комплекти зимової військової форми для добровольчого формування територіальної громади (ДФТГ), завдавши місцевому бюджету майже 2,5 млн гривень збитків.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!