У Брюховичах біля недобудованої школи котлован зареєстрували як незавершене будівництво

1584 0
Реєстрація в подальшому значно ускладнить повернення ділянки громаді.
Фото: NGL.MEDIA

Фото: NGL.MEDIA

Підприємство ГО«Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця» зареєструвало у власність свіжовикопаний котлован як об’єкт незавершеного будівництва. На цій ділянці також ррозташована недобудована школа. Про це повідомили NGL.media.

Згідно з даними держреєстру речових прав, підприємство громадської організації зареєструвало багатофункціональний комплекс громадського призначення у складі реабілітаційного центру для учасників ООС (АТО) на вулиці Широкій, 2 у селищі Брюховичі.

Як пояснили журналісти, така реєстрація в подальшому значно ускладнить скасування права постійного користування землею, яке має підприємство, і повернення її громаді.

Читайте також: Стало відомо, як виглядатиме реабалітаційний центр в Брюховичах

На цій ділянці, окрім недобудованої школи, відсутні інші об’єкти незавершеного будівництва.

Нагадаємо, що йдеться три роки тому Брюховицька селищна рада безкоштовно передала її громадській організації «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця», яка планувала тут збудувати реабілітаційний центр для ветеранів АТО. Однак з'ясувалось, що насправді будувати будуть торговий центр і житлові будинки, а реабілітаційний центр займатиме лише 1% загальної площі. 

У лютому 2021 року було відкрито кримінальне провадження та наклали арешт на ділянку. Пізніше з’явився новий інвестор і проєкт знову реанімували. Забудовник обіцяє збудувати реабілітаційний центр на 500 квадратних метрів і більше. Щодо термальних джерел, про які у Брюховичах багато говорять, але які поки що ніхто так і не облаштував, то Sensar Development вже проводить початкові роботи з вивчення ґрунту, щоб визначити термальний потенціал на цій ділянці. 

У серпні цього року слідчий суддя Галицького районного суду Львова Віталій Радченко скасував арешт на цю земельну ділянку та будівлю недобудованої школи в Брюховичах. Арешт на землю наклали вдруге у межах кримінального розслідування

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!